Ilyen újdonságok várnak Székelyföld kedvelt turisztikai látványosságában

Több mint félmillióan, egészen pontosan 570 ezren látogatták tavaly a parajdi sóbányát, miután a világjárvány utáni első évként ismét teljes kapacitással működött a híres székelyföldi turisztikai látványosság - számolt be Sebestyén József igazgató tájékoztatása alapján a Marosvásárhelyi Rádió.

A fiataloktól az idősekig rengetegen kersik fel a Parajdi sóbányát - illusztrációForrás: salinapraid.ro

A sóbánya Székelyföld egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága. A felszín alatt 120 méterrel található csarnokokban játszóterek, foglalkoztató és kikapcsolódási terek, ökumenikus kápolna és moziterem is várja a látogatókat. Jótékony mikroklímája miatt egészségeseknek és betegeknek is ajánlott időt tölteni a tárnákban, ez segíti a relaxációt, a szervezet regenerálódását, és számos egészségügyi panaszra is javallott.

Borpince is várja a látogatókatForrás: salinapraid.ro

A sóbányát működtető cég több újítást vezetett be: tavaly újrarendezte a szuvenírboltot és új márkát alapított, a márkanévvel számos terméket, egyebek közt különböző fűszernövényekkel ízesített asztali sót forgalmaznak.

Kávézót is kialakítottak a mélyben, ahol neve szerint "sós kávét" is kóstolhatnak a vendégek, valamint kalandparkot is működtetnek - közölte az igazgató.

A tájékoztatás szerint csak a téli szünidőben mintegy 20 ezren fordultak meg a játszóterekkel, moziteremmel és a szabadidő eltöltésére alkalmas berendezésekkel felszerelt sóbányában. Vakációban és hétvégén is sok a vendég, főként gyerekes családok, diákcsoportok látogatják, és sokan járnak ide gyógykezelésre is. Hétvégén napi 700-1000 személy is leereszkedik a mélybe - mondta az igazgató.

A jegyek ára idén sem változott, a felnőttek 50 lej (3855 forint), a gyerekek 35 lej (2699 forint) ellenében látogathatják a létesítményt.

 A Hargita megyei bányát tavaly néhány napra be is kellett zárni, miután talajvíz szivárgott a régi tárnákba, és ennek hatására megnőtt a látogatható csarnokok levegőjének nedvességtartalma. Előző évben a nyári idényben szembesültek hasonló problémával, melynek orvoslása két hónap kiesést eredményezett, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek