Festéket permeteztek egy római oroszlános szökőkútra állatvédő tüntetők

Egyre több aktivista igyekszik felhívni a figyelmet aktuális problémákra oly módon, hogy művészeti alkotásokat szennyeznek be. A napokban írtunk arról, hogy klímaaktivisták levessel öntötték le a Mona Lisa festményt védő üvegablakot. Ezúttal állatvédő aktivisták az állatok cirkuszokban való felléptetése ellen tiltakoztak úgy, hogy sárga, piros, illetve narancssárga festéket öntöttek Rómában az Oroszlán-szökőkút szobraira.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

A demonstráció résztvevői az Elég volt az állatokból a cirkuszokban! – feliratú transzparenst húzták ki az olasz főváros egyik legnagyobb terén, a Piazza del Popolón.

A tér közepén álló szökőkutat (Fontana dei Leoni) négy oroszlán díszít, közepén egy ókori egyiptomi obeliszk magasodik. A színes festék a szökőkút egy részét borította be.

A helyszínen a csendőrök egy 33 éves férfit és egy 29 éves nőt vettek őrizetbe, műemlékrongálás miatt feljelentést tettek ellenük. Az akciót az "Állati Forradalom" nevű mozgalom vállalta magára.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

Az olasz parlament januárban szigorította a műemlékek és műkincsek rongálásáért kiszabható büntetéseket. A kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetés mellett hatvanezer euróig emelték a fejenként kiszabható bírságot, amely több mint 22 millió forintnak felel meg, írja azMTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek