Elképesztő látvány: Klímaaktivisták festették feketére az ikonikus olasz szökőkút vizét

Klímaaktivisták egy csoportja Olaszországban szénalapú fekete folyadékot öntött a híres római Fontana dei Quattro Fiumi (a Négy Folyó szökőkútja) vizébe, hogy felhívják a figyelmet a "fekete jövőre", ami az emberiségre vár – olvasható a CNN oldalán.

A klímaaktivisták fekete folyadékot öntöttek a híres római szökőkútbaForrás: Facebook/Europa Press RO

„A mi jövőnk olyan fekete, mint ez a víz" – nyilatkozta honlapján az Ultima Generazione nevű csoport. „Víz nélkül nincs élet, a hőmérséklet rohamos emelkedésével pedig egyrészt aszálynak vagyunk kitéve, másrészt árvíz fenyeget minket" – tették hozzá.

A fotón az aktivisták láthatók a szökőkútban állva, kezükben fekete festékkel és narancssárga transzparensekkel, amelyeken olaszul ez állt: „Jövőnk olyan fekete, mint ez a víz". Kiderült, hogy ők ugyanazok a klímaaktivisták voltak, akik 1 hónapja a Spanyol lépcsőnél található Barcaccia-kútba szintén fekete folyadékot öntöttek.

„Abszurd, hogy ez az akciónk megdöbbent mindenkit, amikor olyan aszályvészhelyzetben vagyunk, amely válságba sodorja az egész mezőgazdaságot és az energiatermelést" – mondta a csoport az akkori tiltakozásáról. 

A csoport tagjait a rendőrség letartóztatta, és köztéri emlékmű megrongálásával vádolja. Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter elítélte az aktivisták tiltakozását, és kijelentette, hogy a felelősöknek a saját zsebükből kell megfizetniük az okozott kárt. "Most ismét sok vizet kell majd felhasználni az emlékmű takarításához és helyreállításához, remélem, hogy a Parlament a lehető leghamarabb jóváhagyja az ökovandálok elleni új szabályozást." – tette hozzá a miniszter.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek