Még nagyobbra cserélhetik Budapest kedvenc szelfizőhelyét

Budapest Óriáskereke 2013 óta pörög, és a főváros egyik szimbólumává vált. A látogatószáma az évek során meghaladta a hárommilliót. Mivel a tursiták sorban állnak a legjobb szelfizőhelyekért, akár még egy új, nagyobb kerék beszerzésére is sor kerülhet pár éven belül. A legnagyobb igény a jelenlegi kerék felszereltségéhez képest egy modern, nagytudású fénytechnikára van, amivel ízlésesen fényfesteni lehet az óriáskereket.

Az Erzsébet téren álló óriáskerék legmagasabb pontja 65 méterForrás: Shutterstock/Zgphotography

Az óriáskerék-vásárlás terve nem új, a jelenleg bérelt belga szerkezet helyett ugyanis már régóta tervezi a kizárólag egyedi megrendelésre, nagyjából két év alatt legyártható kerék megrendelését az Óriáskerék Kft. Típustól függően, 9-14 millió euró között lehet most az Erzsébet térihez hasonló nagyságú és minőségű szerkezetet vásárolni, a 8-10 méterrel nagyobb átmérőjűek ára pedig 12 millió eurónál kezdődik – tudta meg a vg.hu.

Budapest Óriáskereke egyébként pontosan akkora, mint a bécsi, de menetjegyet továbbra is olcsóbban lehet váltani a budapestire.

A hasonló európai óriáskerekekre a viteldíj több mint 13 euró, míg itt 11-12 euró árfolyamtól függően. Párizsban időszakosan 10 méterrel nagyobb kerék pörög, arra 15 euró a jegy.

A hazai vendégkör aránya 15 százalék alatt van, sokan óriáskerekeznek például karácsonykor közös családi programként, vannak visszatérő vendégek. Az év végi ünnepek idején látványosan megugrik a vidékről érkező magyar vendégek száma is, a tavalyi december az éves forgalom 16 százalékát adta, ami rendkívül erősnek számít.

Az időnként már kígyózó hosszú sorokat feláras elsőbbségi jeggyel ki lehet kerülni, és kedvelt az ugyancsak drágább pezsgős jegy is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek