Videó: Így menekültek a balga szelfizők az óriáshullámok elöl

Mennyi kockázatot ér egy látványos felvétel? Sokan a testi lépségüket vagy akár az életüket is képesek kockára tenni. Tökéletes példa erre ez a mostani eset. Az Egyesült Államok nyugati partvidékét ugyanis szökőárhoz hasonló óriáshullámok árasztották el, több helyen áradásokat okozva. A tengerparti sétányokon többen is megsérültek, amikor a több méter magas hullámok elérték a gyalogosok által használt területeket. 

A fotó illusztrációForrás: AFP/YONHAP

A brit The Guardianhez eljuttatott felvételen szereplő emberek a Los Angelestől északra található Pierpont-strandon álltak be szelfizni a hullámokkal. Jól látszik, hogy az utolsó pillanatig kivártak, mielőtt menekülőre fogták. A viharok miatt legalább nyolc ember szorult kórházi kezelésre, írja a metropol.hu. 

Észak-Kalifornia tengerpartját helyenként 8-10, de néhol 12 méter magasságú víztömeg érte el, és hasonló nagyságú hullámok okoztak parti áradásokat a Hawaii-szigetek egy részén is. Az amerikai országos időjárás-előrejelző szolgálat azt közölte, hogy a rendkívüli hullámokat a Csendes-óceánon kialakult vihar hozta létre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek