Már most gúnyolódnak a Dubajban épülő aranyozott, gyémántokkal kirakott felhőkarcolón

Saját extravagáns hírnevének túlszárnyalása érdekében Dubaj bemutatta egy új, ultra-luxus felhőkarcoló terveit. Ez az aranyozott, gyémántokkal díszített behemót a gazdagság szimbólumának ígérkezik, de a kritikusok nem győzik cikizni. Szerintük ugyanis az épület feltűnően hasonlít egy vibrátorra, ami közösségi médiás viccek és mémek özönéhez vezetett.

A tervezett felhőkarcoló, amelyet a helyi média „Örömtoronynak" nevezett el, a valaha épített legdrágább épület lesz.

A külsejének minden négyzetcentiméterét gyémánt és aranylevél díszíti, így biztosítva, hogy az épület szó szerint csillogjon a sivatagi napfényben.

Mintha ez még nem lenne elég, a szerkezetet úgy tervezték, hogy finoman rezegjen a szélben, és „egyedülálló életélményt" kínáljon lakóinak. A projekt mögött álló építészek gyorsan elvetették az összehasonlításokat, és ragaszkodtak ahhoz, hogy a tervezést a környező sivatagi táj természetes formái ihlették.

A tervezés körüli viták ellenére az Örömtorony építése még ebben az évben elkezdődik.

Dubaj elitje máris sürgeti, hogy helyet szerezzen az épületben. Ami a többieket illeti, meg kell elégedniük azzal, hogy messziről élvezzék a látványt, és csendesen mosolyogjanak magunkban rajta – írja a cookednomad.com.

(Borítókép forrása: Shutterstock/Rasto Sk - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek