Magyar könyvtár nyílik Dubajban

Magánkezdeményezésre megnyitja kapuit az Első Magyar Könyvtár az Emirátusokban. Az intézmény célja, hogy a közel 5000 főnyi magyar kolóniát a magyar kultúra mentén kovácsolja egységgé.

Hamarosan Dubajban is lehet magyar nyelvű könyveket kölcsönözni - illusztrációForrás: Shutterstock/Muhammad Mansor

A könyvtárat a már 12 éve az Egyesült Emírségekben élő üzletasszony, Szabó Kinga Judit hozta létre magángyűjteményéből. A létesítménynek irodája ad helyet, amely Dubaj központjában található.

Szabó Kinga JuditForrás: BEACON UAE

A könyvtárban a magyar klasszikusok, mint például Jókai Mór és Szabó Magda mellett helyet kaptak modern írók alkotásai is, mint például Náray Tamásnak, vagy a 20. század kedvelt cseh írójának, Bohumil Hrabalnak a művei is. Az irodalmi alkotások mellett gyermekkönyvek, ismertterjesztő könyvek is megtalálhatók lesznek a polcokon.

Szabó Kinga Judit a könyvtár alapításával szeretné segíteni a helyi magyar közösséget a kultúra ápolásában, valamint a magyar örökség megőrzésében. A tervek szerint a könyvtár ad majd otthont az Emírségekben élő magyar kolónia számos kulturális rendezvényének, tudtuk meg a Beacon UAE sajtóközleményéből. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek