Hatalmas macskákkal csalogatják Sanghaj óvárosába a szelfiző turistákat

Sanghaj óvárosa a legkedveltebb szelfiző helyek egyikévé vált, miután egy művész macskaportrékkal díszítette az egyik utcát. A sanghaji születésű művész és karikaturista, Gao Youjun, ismertebb nevén Tango, több mint 30 képet ragasztott Fangbang Middle Road menti házfalakra a helyi családok tulajdonában lévő macskáiról – írja az scmp.com.

Forrás: Imaginechina via AFP/Stringer

A macskaképeket alaposan kinagyította, így sokkal nagyobbnak tűnnek, mint a mellettük pózoló emberek. A művész azt mondta, hogy ezzel azt reméli, a látogatók így megtapasztalhatják a „macska perspektíváját".

Forrás: Imaginechina via AFP/Stringer

A karikaturista hozzátette, hogy a macskaképek készítésének ötletét a kóbor macskák ihlették, amelyeket az utcán sétálva látott. „Ezek a macskák talán soha nem hagyták el a Huangpu kerületet" – mondta Tango: „Ők az igazi „sanghajiak" – tette hozzá.

Forrás: Imaginechina via AFP/Stringer

Az egyik legnagyobb nehézség, amellyel találkozott, az volt, hogy megfelelő fényképeket készítsen a kóbor macskákról, ezért döntött úgy, hogy inkább háziállatokat fotóz. Tango, aki nagy macskabarát, három cicát tart otthon. Macskarajzfilmeket bemutató egyéni kiállítása 2021 óta számos kínai várost bejárt. Arról, hogy miért szeretett annyira macskákat festeni, így nyilatkozott: „A macskák gyógyító állatok."

Forrás: Imaginechina via AFP/Stringer

A sanghaji emberek számára valószínűleg nem szokatlan a nagy portrék és a városi környezet művészi egyesítése. JR francia művész és fotós idős sanghaji helyiek arcát ragasztotta a város régi épületeinek falára 2010-ben a The Wrinkles of the City projektje során.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek