Korlátozzák a szelfizést ebben a népszerű olasz városban

A festői szépségű olasz falvak mostanában egyre nehezebben küzdenek meg a hozzájuk özönlő turistákkal. Most éppen a tengerparti, színes házakkal körülvett Portofino kényszerült a korlátozások bevezetésére – adta hírül az Euronews.

A szelfiző turisták miatt gyakran forgalmi dugók alakulnak kiForrás: Shutterstock/Zigres

Nyáron turisták ezrei özönlenek szelfizni a népszerű fotópontokra, ami legtöbbször túlzsúfolt utcákat és forgalmi dugókat eredményez. Ezzel csak az a probléma, hogy a városnak mindössze 400 saját lakosa van, a turisták száma pedig néha meghaladja a 10 000-et is. 

Ennek leküzdésére Portofino polgármestere várakozási tilalmat vezetett be. Akit túl sokáig ácsorog a parton délelőtt 10:30 és 18 óra között, arra 270 eurós bírságot szabhatnak ki. A korlátozás a szezon végéig, október 15-ig lesz érvényben.

Nem Portofino az egyetlen olasz város, amely küzd a túlturizmussal. Az Amalfi-parton, Vietri sul Mare és Positano között tavaly június és szeptember között rendszámkorlátozást vezettek be, ami azt jelenti, hogy a páratlan számmal végződő rendszámú autók páratlan napokon, a páros számmal végződők pedig páros napokon hajthatnak az utakra. A velencei lagúnából 2021-ben kitiltották a nagy tengerjáró hajókat, hamarosan pedig belépési díjat vezetnek be a odalátogatók számára, holott azok, akik a városban éjszakáznak, azoknak már így is 5 eurós idegenforgalmi adót kell fizetniük.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek