Lenyűgöző tájakon halad a legújabb Orient Expressz vonat

Európában rengeteg izgalmas új hálókocsis vonat indul, de egyik sem olyan lenyűgöző, mint a legendás Orient Expressz. A Belmond által üzemeltetett Venice Simplon-Orient-Expressz, amely többek között Párizs és Budapest, valamint Amszterdam és Velence között is üzemeltet járatot, vadonatúj szolgáltatást indított, írja a Time Out.

A Venice-Simplon-Orient-Express egyik luxusjárataForrás: Venice Simplon-Orient-Express / Facebook.com

A háromnapos kirándulás a párizsi nyüzsgésből a francia vidéken keresztül a sztárok kedvenc nyaralóhelyére, az olaszországi Portofino lenyűgöző partvidékére viszi az utasokat. A stílusos útvonal meglehetősen exkluzív, és egy ötcsillagos szállodát is magában foglal. A vonat a Földközi-tenger partján elsuhan Cannes, Nizza és Monaco mellett, Ventimiglián, Savonán, és Genován keresztül halad Olaszországban, míg meg nem érkezik Santa Margherita Ligure-ba. De az utasok mindössze egy éjszakát töltenek a vonaton, a másik két éjszaka a Portofino-öbölre néző ötcsillagos Splendido szállodában telik majd. 

A Venice-Simplon-Orient-Express egyik luxusjárataForrás: Venice Simplon-Orient-Express/Facebook

A járat június 20-án indul, de csak évente egyszer közlekedik.

Talán nem meglepő, hogy a jegy nem lesz olcsó – más hasonló szolgáltatások 4080 eurótól (kb. 1,5 millió forint) indulnak, de a Párizs és Portofino közötti vonatjegyek ára 7810 eurótól (közel 3 millió forint) kezdődik, ami kétágyas elhelyezésre vonatkozik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek