Ennyiért utazhatunk a világhírű Orient Expresszen Bécsbe

A világ egyik legfényűzőbb és legpatinásabb vasútjárata, az idén 140. születésnapját ünneplő Orient Expressz a karácsonyi szezonban újra Budapestre érkezik, és akár Bécsbe is átruccanhatunk vele – írja a mandiner.hu.

Forrás: Venice Simplon-Orient-Express / Facebook.com

A luxusvonat a decemberi szombatokon fog közlekedni a Déli pályaudvar-Kelenföld-Győr-Wien Hauptbahnhof-Wien Westbahnhof útvonalon. A legnagyobb különlegessége pedig az, hogy a Salon névre keresztelt kocsi is igénybevehető lesz, ami korábban az osztrák kancellár utazásaiért felelt.

Forrás: Venice Simplon-Orient-Express/Facebook

Az Orient Expressz összesen tíz útvonalat foglal magában az idei karácsonykor, melynek járatai többek között Párizst, Amszterdamot, Velencét, Firenzét és Prágát is érintik. Rendszerint az esti órákban indul a vonat, vacsora előtt történik a beszállás, majd egy négyfogásos menü várja az utasokat, akik az éjszakát különböző lakosztályokon tölthetik el. A történelmi hangulatú kétágyas kabinokban olyan különlegességek is várják az utasokat, mint a márványból készült kád.

Forrás: Venice Simplon-Orient-Express/Facebook

Összesen négy osztály van: a Pullman Tourist, a Pullman, a Pullman First és a nyolcszemélyes Presidential, azaz elnöki lakosztály. Az előbbiek jegyára 25 és 50 ezer forint között mozog, míg az elnöki lakosztály kibérlése tízezer forint híján egymillió forintba kerül. 

Ahogy korábban írtuk, az osztrákok már gőzerővel készülnek az adventi vásárokra. A bécsi városháza és a schönbrunni kastély előtt már kint vannak a karácsonyfák és folyamatosan épülnek a standok is, a nyitás pillanatát várva. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek