Lélegzetelállító hegyi tájakon halad keresztül a Rómából induló új hálókocsis vonat

Az év elején Olaszország bejelentette, hogy vintage-vonatokat indít turisták számára a fenntarthatóbb utazás ösztönzése érdekében. Az első hamarosan indul is, melyre a jegyek már november 18-tól válthatók – írják a TimeOut oldalán.

A hálókocsis vonat a Cortina D'Ampezzo síparadicsomba viszi az utazókatForrás: Shutterstock/Boerescu

Tekintettel arra, hogy a síszezon mindjárt itt van, nem is lehetne jobb alkalom a hálókocsis vonat elindítására, amely Rómából Cortina d'Ampezzóba, a Dolomitok világhírű üdülőhelyére szállítja az utasokat. A római Termini pályaudvarról péntek esténként induló Espresso Cadore vonat, amely szombat reggelre érkezik meg az üdülőhelyre, lélegzetelállító hegyi tájakon halad keresztül.

A 220 férőhelyes szolgáltatás a tervek szerint december 15-től minden héten üzemel majd, a jegyek már november 18-tól válthatók a Trenitalia honlapján. Lehet választani első és másodosztályú kétszemélyes kocsik közül, a négy- és hatszemélyes hálófülkék pedig nagyobb csoportok számára is ideálisak.

Az új vonatok mögött álló olasz vasúttársaság, a Ferrovie dello Stato a fenntarthatóbb utazást szeretné népszerűsíteni. Az étteremkocsival, az egész éjjel nyitva tartó bárral, a festői kilátással és a sífelszerelések tárolására szolgáló tárolóval pedig most ez valósággá válik.

De ez csak egy a készülőben lévő, káprázatos új útvonalak közül. Nemsokára indul néhány luxus járat a már jól ismert, népszerű útvonalakon, valamint új, az eddigieknél gyorsabb regionális vonatokra is számíthatunk a jövőben, amelyek a kevésbé ismert területekre hívják fel a figyelmet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek