Videó: Ez az új, romantikus híd csókolózásra épült

A múlt héten mutatták be a „Kiss Bridge" nevű új szelfi hotspotot, ahol a párok romantikus pillanatokat tölthetnek el a vietnami naplemente mellett. A Marco Casamonti olasz építész által tervezett híd Vietnam déli részén, a gyönyörű strandjairól híres Phú Quốc-szigeten található, amelyet az ország egyik legjobb helyének tekintenek – írja a CNN.

Úgy tűnik, itt imádják az olasz kultúrát, hiszen a sziget egy kis "velecei öblöt" is megfomálForrás: AFP/Nhac Nguyen

A híd hossza több mint 800 méter, és két különálló részből áll. A dizájnt a klasszikus Michelangelo freskófestmény ihlette: Ádám teremtése a Sixtus-kápolnában.

Csakúgy, mint a festményen a mutató ujjak, a híd két fele sem érintkezik egymással. Ehelyett az északi és a déli részt mindössze 30 centiméter választja el egymástól.

Ez azt jelenti, hogy a csókolózóknak mindkét oldalon ki kell hajolniuk a csók elcsattanásához. A híd közötti távolságot úgy számolták ki, hogy minden év január 1-jén a Nap közvetlenül a híd két fele közötti résben világít.

A híd vietnami neve, a „Cau Hon" azt jelenti, „házassági ajánlat", így valószínűleg rengetegen fel fogják itt majd tenni a nagy kérdést. A híd 40 perces repülőútra van Ho Si Minh-várostól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek