2024-től tárt karokkal várja a digitális nomádokat ez a távol-keleti ország

Dél-Korea 2024-ben digitális nomád vízumot vezet be, amely lehetővé teszi a távoli munkavégzéssel dolgozó külföldiek számára, hogy akár két évig is az országban tartózkodjanak - írja az euronews.com.

Emellett egy olyan vízumot is bevezetnek K Culture Training Visa néven, amelynek célja, hogy minél több fiatalt vonzzon az országba, hogy megismerhessék és hírét vihessék a koreai kultúrának.

Forrás: Shutterstock

2024-ben indul az úgynevezett K Culture Events programsorozat, amely a koreai zenét, ételeket és értékeket helyezi középpontba. Ehhez kulturális road show is kapcsolódik, amely a világ különböző országaiban népszerűsíti Dél-Koreát az Egyesült Államoktól kezdve Svédországig.

A dél-koreai digitális nomád vízum követelményeit várhatóan a jövő év második felében hozzák nyilvánosságra. Jelenleg a legtöbb uniós állampolgár vízum nélkül léphet be az országba, és legfeljebb 90 napig tartózkodhat ott.

A dél-koreai kormány a regionális turizmus fejlesztésén és népszerűsítésén túl angol nyelvű útmutatók és MI támogatott foglalási eszközök kidolgozásával igyekszik megkönnyíteni a külföldi turisták látogatását. Az ország vezetése azt reméli, hogy mindezeknek köszönhetően 2027-re évi 30 millió turistát fogad majd, és 30 milliárd dollár (27 milliárd euró) idegenforgalmi bevételt ér el. 2019-ben az országot 17,5 millió nemzetközi látogató kereste fel.

2024-ben számos nemzetközi jelentőségű eseménynek ad otthont Dél-Korea.

Forrás: Shutterstock

Januárban a Gangwon Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon rekordszámú, 1900 fiatal sportoló versenyez majd a legkülönfélébb sportágakban a dzsúdótól a jégkorongig. A megnyitó ünnepségen kívül minden rendezvényre ingyenes a belépés. A játékokat kulturális események izgalmas sora kíséri neves koreai DJ-k részvételével, és ki lehet próbálni a hófánkozást és a curling-et is.

A résztvevőket arra biztatják, hogy fedezzék fel a közeli látnivalókat, például a Daegwallyeong Snow Fesztivált, amely számos téli sportlehetőséget és egy rendkívül látványos hószobor kiállítást kínál.

A fővárosban, Szöulban a Robotika- és Mesterséges Intelligencia Múzeuma a tervek szerint 2024 végén nyílik meg, és az ország második városa, Busan Művészeti Múzeuma csúcstechnológiás ráncfelvarráson esik át.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek