Mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, ha jövőre párizsi utazást tervezel

Párizst 2023-ban a világ legjobb városi úti céljának választották. Ezen (is) felbuzdulva jövőre bizonyára sokan kerekednek majd fel, hogy felfedezzék a fények városát, azonban fel kell készülniük arra, hogy utazásuknak magasabb költségei lesznek, mint korábban – írja a Time Out

Forrás: Shutterstock

Ez év során a város vezetése már bejelentette, hogy a 2024-es olimpiára készülve, amelynek Párizs ad majd otthont, megemelik az idegenforgalmi adót. Ennek eredményeképpen az éjszakai tartózkodáshoz kapcsolódó díj akár 200 százalékkal is emelkedhet. De nemcsak a szállás kerül majd többe. A város legfontosabb látnivalóinál is vastagabban fog majd a ceruza.

A Louvre, amely kétségtelenül a világ egyik legnépszerűbb múzeuma, januártól megemeli belépőjegyeinek árát.

2017 óta ez az első jelentős drágulás az intézményben: 17-ről 22 euróra ugrik majd a jegyek ára, ami jelentős, 29 százalékos emelkedést jelent. A Louvre az intézkedéssel elsősorban a látogatók számát igyekszik szabályozni, és arra törekszik, hogy ellensúlyozza növekvő működési költségeit.

A legnagyobb kulturális intézet mellett a város közlekedési vállalata is komolyan drágít. A metrójegyek árát az olimpia (július 26. és augusztus 11.) és a paralimpia (augusztus 28. és szeptember 8.) idejére csaknem a duplájára emelik.

Jelenleg egy vonaljegy 2,10 euróba kerül, a nemzetközi játékok alatt azonban 4 euróra emelkedik.

Párizs polgármestere elmondta, hogy a magasabb jegyárak segítenek fedezni a nemzetközi sporteseményre kiépülő extra közlekedési szolgáltatások költségeit.

A Versailles-i kastélyForrás: Shutterstock

A tervek szerint a játékok ideje alatt elérhető lesz a „Paris 2024 bérlet", amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy a főváros mellett a teljes Île-de-France régióban utazzanak napi 16, illetve heti 70 euróért. Utóbbi szintén nem olcsó, ha azt vesszük, hogy a havi metróbérlet szokásos költsége 84,10 euró.

Öröm az ürömben azonban, hogy a kártya számos olyan látnivaló elérésére is érvényes, amelyeket biztos nem érdemes kihagyni, ha a francia fővárosban járunk, mint például a francia uralkodók fényűző rezidenciája, Versailles, vagy a családok nagy kedvence, a Disneyland Paris illetve az ország királyainak elsőszámú vadászkastélya, a Fontainebleau-i kastély.

Arról, hogy nyár óta látogatható Maria Antoinette lakosztálya a Versailles-i kastélyban ITT írtunk korábban.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek