Az ember és a természet alkotta közös csoda az Usszuri-öbölben

A tengerpartoknak van egy olyan képessége, hogy bármennyiszer is látjuk, akkor is újra és újra elvarázsol a szépsége, hangulata. Mi történik azonban, ha a különlegesség továbbfejlődik, és fehér/barna homok helyett a parton színes kavicsokon lépkedhetünk? Erre már szavak sincsenek.. Tartsatok velünk, bemutatjuk a Ussuri-öböl csodáját, történetét!

Hol van ez a hely?

Az Usszuri-öböl Oroszország dél-keleti csücske, politikailag érzékeny pont. Ötven kilométerre van a kínai határ, 100 kilométerre az Észak-koreai. Ennek az öbölnek a partján fekszik Vlagyivosztok, az öböl keleti oldalán Bolsoj Kameny zárt város, ahol az orosz atomtengeralattjáró-flotta javítóbázisa, és a Zvezda hajóépítő vállalat tengeralattjáró építő üzeme van. A területet hivatalos elnevezése Tengermelléki határterület, ami csaknem kétszer akkora, mint Magyarország.

Forrás: Shutterstock

Mitől lett színes a part? 

Ennek oka korántsem annyira videám dolog, ugyanis a szemetelésre vezethető vissza. A parton és a tengerbe eldobott üvegdarabok okozzák. Az üvegszilánkok a víz és a homok közötti kölcsönhatása során egyedi módon csiszolódtak, létrehozva a tengerpart lenyűgözően színes üvegkavics palettáját. Ezek a kavicsok nem csupán díszítik a partot, hanem történeteket mesélnek az emberi tevékenység, trehányság és a természeti erők harmonikus együttműködéséről, miközben egyedi, gyönyörű látványt kínálnak az Ussuri-öböl látogatóinak.

Forrás: Shutterstock

Turistalátványosság lett

A helyből végül turistalátványosság lett. A vodkás és sörösüveg-palackok törmelékei már a gondolatainkban sincsenek, ha ezekre a gyönyörű kavicsokra tekintünk. Egy időre veszélyessé nyilvánították, emiatt nem is lehetett a part közelébe menni, de a természet ezt is megoldotta, és mára már rengetegen látogatják a partot. 

Forrás: Shutterstock

Még több elképesztő képért látogassatok a szerző oldalára kattintva, ahol más megközelítésből is megcsodálhatjátok ezt a helyet. 

Forrás: Toochee 

(A kezdőkép forrása: Shutterstock - illusztráció)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek