Ilyen bizarr kincsekre a szemétgyűjtők sem számítottak New Jersey strandjain

Fogszabályzó, műszem és egy fél bowling golyó is volt a rekordmennyiségű szemétben, amelyet önkéntesek szedtek össze tavaly a New Jersey-i strandokon, írja az MTI.

Nem gondolták volna, mi minden kerül elő a homokbólForrás: Mia Mutascio/Mia Mutascio/Clean Ocean Action/Facebook

 A Clean Ocean Action nevű környezetvédő szervezet pár napja közzétett jelentéséből kiderült, hogy önkénteseik által összegyűjtött szemét legnagyobb része műanyag volt. Az eldobott furcsaságok között akadtak a férfi szexuális teljesítményt fokozó tabletták, sötétben világító óvszer és az egyik török légitársaság tisztasági csomagja is megbújt a homokban.

A gyűjtést 2021 tavaszára és őszére szervezték. Az időszak alatt több mint 10 ezer önkéntes félmilliónál is több tárgyat szedett fel a 204 kilométeres partszakaszon.

Találtak köztük még parkolójegyeket, lottószelvényt, ragasztóstifteket, műfogsort, töltényhüvelyt, mini hűtőszekrényt, vécékeféket, műanyagmajmot és rózsafüzért is.

A gyűjtemény végül 513 605 darabosra növekedett, és ez rekordnak számít mióta 1985-ben elkezdődött a szervezet szemétszedési akciója elkezdődött – mondta az ügyvezető igazgató. A tavalyi szeméthalom több mint 82 százaléka műanyag tárgy vagy palack volt. 

"Elszomorító látni a hulladék gyarapodását, mégis reménykedünk, hogy csökkenni fog a mennyiség. Az eldobott furcsaságok pedig még furcsábbak lettek" – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek