Íme a világ legjobb téli úti céljainak ranglistája!

A Time Out által közölt összeállításban Európa viszi a prímet a téli kikapcsolódásban, de a további két dobogós helyszín már a tengerentúlon található.

A mértékadó brit online utazási portál egy olyan 15-ös toplistát osztott meg, melyben számos szempontot vizsgált a világ legjobb téli üdülőhelyeinek rangsorolására. A paraméterek között szerepelt a hó minősége és mennyisége, a síelés utáni szabadidős tevékenységek, a környezettudatosság, az étkezési és italkínálati lehetőségek, a közösségi média szerepe illetve egy sör korsó költsége. 

Matterhorn, SvájcForrás: Shutterstock

Mindezek alapján egy svájci város került a csúcsra, a 938 pontot szerzett Zermatt, amely elsősorban wellness üdülőivel, isteni fogásokat kínáló éttermeivel és csodálatos tájaival – gondoljunk a tavakra a gleccserekre és természetesen a fent látható, pazar szépségű Matterhornra – nyűgözte le a felmérésben résztvevőket. 

A második helyen a kanadai Whistler végzett. A Vancouverhez közeli síközpontot évente kétmillióan keresik fel, főként az alpesi síelés és snowboardozás szerelmesei. A település, amely egyébként a helyi mormoták fütyülő hangjáról kapta a nevét, világszínvonalú sípályáival, ragyogó szálláslehetőségeivel és nagyszerű bulihelyszíneivel lopta be magát a szavazók szívébe. Ez a síterep büszkélkedhet a világ egyetlen olyan felvonójával, amely két hegycsúcs között húzódik, erről ITT írtunk korábban. 

Whistler, KanadaForrás: Shutterstock

A harmadik helyezett Aspen az Egyesült Államokban, ami a világ egyik legelegánsabb síparadicsoma. A coloradói aranyláz idején alapított város ragyogása mit sem halványult az évszázadok során. És hogy miért szeretik különösen? Óriási kiterjedésének köszönhetően késői indulás esetén is találni még érintetlen pályákat, a kezdő síelők Mekkájaként tartják számon Szálláshelyeinek 95 százaléka pályaszállás, és élőzenés koncertjeivel új szintre emelte az aprés ski, azaz a síelést kiegészítő szórakozási lehetőségeket. 

Aspen, USAForrás: Shutterstock

A francia Chamonix éppencsak hogy lecsúszott a dobogóról, és további öt francia síterep képviselteti magát a világ 15 legjobbja között, köztük Val d'Isere és Alpe d'Huez. A toplistára japán, norvég, izlandi és finn úti célok is felkerültek.

Íme a világ 15 legjobb téli üdülőhelye az N.Peal szerint

Zermatt, Svájc
Whistler, Kanada
Aspen Snowmass, Egyesült Államok
Chamonix, Franciaország

Chamonix, FranciaországForrás: Only France via AFP/BRUNO DE HOGUES/ ONLYFRANCE.FR/Bruno De Hogues

Avoriaz, Franciaország
Courchevel, Franciaország
Niseko, Japán
Tromso, Norvégia

Tromso, NorvégiaForrás: Photononstop via AFP/Daniele Schneider / Photononstop/Daniele Schneider

Val d'Isere, Franciaország
Saint Moritz, Svájc
Alpe d'Huez, Franciaország
Kakslauttanen, Finnország
Morzine, Franciaország

Morzine, FranciaországForrás: Pixabay

Icehotel, Jukkasjärvi, Svédország
Kék Lagúna, Izland

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek