Hófödte tájak, melyek télen mutatnak a legszebben 1.

Bizonyos helyek nyáron tűnnek igazán csábítónak a szikrázó napsütésben, amikor burjánzik a természet és minden él. De léteznek olyan tájak is, amelyeknek inkább a fagyos hideg, a jég és a hó áll jól. Cikksorozatunkban most ilyen tájakat mutatunk nektek, kezdjük is rögtön az első hárommal!

Hokkaido, Japán

A Japán északi részén fekvő Hokkaido szigete egy valóságos téli paradicsom. Fővárosában, Sapporóban rendezik meg minden év februárjában az ország legnagyobb és legkülönlegesebb téli eseményét, a hófesztivált.

A sapporoi hófesztiválForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Noriaki Sasaki

Ilyenkor a jég birodalmává változik a város, hatalmas, különféle épületeket, személyeket vagy eseményeket ábrázoló hó- és jégszobrok százaival telik meg. A legszebben a város TV-tornyából mutatnak melyeket a város TV-tornyából mutatnak, ahol szinte az összes kivilágított szoborra rálátni este. Az eseményre, amelyen még hó- és jégcsúszkákat is felállítanak,  mintegy kétmillió látogató kíváncsi minden évben.

Niseko falujaForrás: Shutterstock/Jason Tong

De a sziget nem csak a fesztivál miatt ideális téli helyszín, hófödte hegyei, köztük a Niseko festői téli tájaival és különleges porhójával is magával ragadja a természet szerelmeseit. Emellett szabad téri termálfürdők, japán nevükön onszenek is garantálják a kellemes kikapcsolódást a hűvös napokon. 

Tromso, Norvégia

Az észak-norvégiai Tromso városa kiváló hely az aurora borealis, más néven sarki fény megtekintésére: az éjszakai égbolt színes fényei felejthetetlen égi fényjátékot ígérnek. Az utazási irodák különféle túrákat szerveznek a sarki fény felfedezésére: egybeköthetjük az ég kémlelését egy bálnalessel, mehetünk esti kutyaszános túrára, hajókirándulásra, de sátorozhatunk is a vadonban, jávorszarvasok társaságában. 

Az Aurora Borealis TromsóbanForrás: Shutterstock/Mu Yee Ting

A partok közelében fekvő Lofoten-szigetek fagyott fjordok és hagyományos vörös halászkunyhók által jellemzett festői tájaival nyűgözi le a látogatókat. A környező halászfalvak felfedezésén túl a jéghorgászatnak és a hótalpazásnak is hódolhatunk itt.

Tromso télen varázylatos látványt nyújtForrás: Photononstop via AFP/Daniele Schneider / Photononstop/Daniele Schneider

Sziklás-hegység, Kanada

A nyugat-kanadai Sziklás-hegység téli tájai valóban lélegzetelállítóak, ahol befagyott tavakat, sűrű erdőket és a Banff Nemzeti Park hófödte hegyeit, gleccsereit és jégmezőit csodálhatjuk meg télen. A régió egyik legfőbb jellegzetessége a gazdag vadvilága: jávorszarvasokkal, medvékkel is találkozhatunk kirándulásunk során.

A befagyott Moraine tó a Banff Nemzeti ParkbanForrás: Shutterstock/Anthony Mance

A kanadai Quebec városa is elragadó télen: havas macskaköves utcái és színes házai egyedi történelmi hangulatot teremtenek. A világ egyik legnagyobb téli karneválját (Quebec City Carnival) is itt rendezik meg, amely számos szórakoztató téli programot kínál, a jégfaragástól kezdve a jégkenu versenyekig. A téli fesztiválon nyilvános és zártkörű bulit rendeznek városszerte, sokat közülük kint a csípős hidegben. A program leghíresebb eseményei az éjszakai és nappali jelmezes felvonulások, amelyeket Bonhomme Carnaval kabalája vezet. Erre az alkalomra fényekkel és jégszobrokkal díszítik fel a várost.

Forrás: en-vols.com, Wikipedia 12, 3

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek