Kilátópont Bern legszebb téli látképére, ahonnan mesebeli látvány tárul elénk

A hegyek között megbúvó svájci főváros az év bármely évszakában ad annyi élményt, hogy meglátogassuk, de éppen télen tárul elénk egyedi és felejthetetlen varázsa. Amikor hó lepi be Bernt, érdemes felmenni arra a pontra, ahonnan lenyűgöző látvány tárul elénk. 

Ez a hely pedig nem más, mint a város Rózsakertje, a Rosengarten ahonnan mesebeli kilátás nyílik a városra. Egy romantikus menedékhely a szerelmesek számára, ami ideális találkozási pont a szabadidő eltöltésére. A kert csendes és békés atmoszférája távol esik a városi élet zajától. Onnan tökéleteren rálátni az UNESCO világörökség részévé nyilvánított történelmi központra, a fenséges berni katedrálisra és a festői Aare folyóra. 

Bern hófödte, hangulatos látképeForrás: Noemi Pinto/Shutterstock

A téli hónapokban a hely elegáns és békés paradicsommá változik. Amikor havazik, fehérbe borulnak a történelmi időket idéző házak teteje és a macskaköves utcák. A városon át szelíden kanyargó folyó még inkább idilli látványt nyújt. Ha tiszta az idő, a kilátás messze túlmutat a városon Bern hegyére, a Gurtenre, és egészen az Alpokig is el lehet látni. 

A Restaurant Rosengarten romantikus háétteret nyújt egy ebédhez vagy meghitt vacsoráhozForrás: Restaurant Rosengarten/Facebook

Aki idáig utazott, és szeretne átmelegedni, üljön be a Rosengarten étterembe. Október közepétől február végéig a fondü veranda tökéletes hely az ellenállhatatlan kulináris különlegességek élvezetére.

Minden évszakban más arcát mutatja a kert

Eredetileg temetőként használták a kertet, de 1913-ban hangulatos közkertté alakították, és azóta a berniek számára nagyon fontos hellyé vált. Március végén és április elején a japán cseresznyefák tavaszi virágzásának robbanása különösen lenyűgöző látványt nyújt. Hat hónappal később a leveleik elszíneződnek és újabb szép látnivalóval örvendeztetik meg a látogatókat. Nyáron több mint 400 fajta rózsa és írisz, valamint 28 különböző rododendron virágzik a parkban.

A Rosengarten a nevét adó rózsáivalForrás: Von Mike Lehmann/Wikipedia

Egy varázslatos tavirózsákkal teli tó, szökőkút, nagy, nyitott füves területek várják a természet szerelmeseit. A Rosengarten ösvényein sétálva Albert Einstein bronzszobrára is rábukkanhatunk, aki egy padon üldögél. A német Nobel-díjas elméleti fizikus 1902 és 1909 között Bernt hívta otthonának.

Bern télen: a legjobb programok

Ha télen látogattok el ebbe a hangulatos, emberléptékű fővárosba, akkor sem fogtok unatkozni. Mutatunk 3 élvezetes programot.

1. Korcsolyázás a Parlament előtt

Télen a berni Parlament tér mesterséges jégpályává változik, amely nagyon népszerű a helyiek és a turisták körében. Minden évben emberek ezrei korcsolyáznak ezen a széles és kivilágított jégpályán, miközben a közeli étteremben forralt bort és egyéb finomságokat kóstolhatunk.

Jó program az egész családnak - a fotó illusztrációForrás: Shutterstock/Varavin88

2. Egy finom fondü kihagyhatatlan

Egy bájos faháztól a hangulatos felvonóig: rengeteg lehetőség van a sajtfondü megkóstolására Bernben. Sehol nem fogtok csalódni a svájciak specialitásban, de ezek a legjobb helyek, hogy megízleljétek ezt a tipikus ételt:

Kursaal Terrace: ez egy tökéletes hely a fondü megkóstolására exkluzív borok vagy koktélok mellett, ráadáásl csodálatos kilátással Bern óvárosának háztetőire. Foglaljatok egy „tetőtéri iglut", hogy egy emlékezetes estét tölthessetek itt el.

Marzilibrücke Étterem: az étterem kertjében, az Aare partján több, elbűvölően díszített kabinos felvonó teszi lehetővé a hegyek és a fondü – klasszikus vagy fekete szarvasgombás – felfedezését.

A Marzilibrücke étteremForrás: caspar martig/Caspar Martig/restaurant-marzilibruecke.ch

Fondü-Hütte: a Schwellenmätteli Fondue Chalet az Aare partján épült, és lenyűgöző kilátást nyújt az óvárosra. Itt több féle fondü-keveréket megkóstolhattok.

A Yurt at the Innere Enge: egy meleg jurta, amelyet fondü területként alakítottak ki a Hotel Innere Enge parkjában. Ez is ideális hely a fondü különböző variációinak élvezetére.

3. Adventi vásárok forgatagában

A berni karácsonyi vásárok a legjobban várt ünnepi utcai események minden télen. A főbb piacok a berni pályaudvar melletti Kleinen Schanzén, valamint Bern óvárosában a Waisenhausplatzon és a Münsterplatzon zajlanak.

Sétáljatok egyet az elrendezett faházak között, amelyek mindenféle csodálatos dolgot kínálnak. A kézműves- és ajándékbódékon kívül a piac nem lenne teljes élelmiszer standok nélkül. A berni karácsonyi vásárt egy dolog kiemeli a többi közül: egy méretes fondü faház, így a svájci sajtfondü kedvelőinek lesz valami, amiért érdemes farkas éhesen ideérkeznie.

(Forrás: siviaggia.itblog.citypop.comiamexpat.chbern.com)




Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek