Gyertek, nézzetek körül Japán frissen átadott, legmagasabb felhőkarcolójában!

Pénteken nyitották meg Tokió szívében Japán legmagasabb, 330 méteres felhőkarcolóját. A 640 milliárd jenből (1500 milliárd forintból) megépített Azabudai Hills Mori JP Toronyháznak és a hozzá tartozó létesítményeknek várhatóan évi 30 millió látogatója lesz - közölte építtetője, a Mori Building Co.

Ezen a fotón még épült a kép bal oldalán látható Azabudai Hills Mori JP Tower, amit egy másik toronyház tetejéről fotóztak a nézelődőkForrás: AFP/Richard A. Brooks

Az új felhőkarcoló 30 méterrel magasabb, mint az oszakai Albeno Harukas. A 64 emeletes toronyházat az 5. emelettől az 52. emeletig irodák foglalják el. Az épületkomplexumhoz tartozik egy 122 szobás luxusszálló, 1400 lakás, elegáns éttermek, luxusüzletek, a teamLab digitális művészeti múzeuma és a British School is. Nézzetek ti is körbe az átadás napján készített friss videó segítségével!

A komplexum létrehozásának célja az volt, hogy a területet, amelyen korábban a természeti katasztrófák, például földrengések szempontjából védtelen kis faházak álltak, átalakítsák és újjáépítsék.

A 8,1 hektáron elterülő komplexum, amely a "modern városi falu" szlogennel született meg, a lehető legtöbb zöld felületre törekedett: teljes területének minegy 30 százalékát őrizték meg zöld területként. A felhőkarcoló öt percnyi sétára van a Kamijacso és a Roppongi Icsome állomásoktól, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek