Tokió legmenőbb és legfurcsább vendéglátóhelyei, a ninja étteremtől a vámpírbárig

Egy hely, ahol mi foghatjuk ki a vacsoránkat az asztalok mellett húzódó akváriumokból, egy robotoktól és android lányoktól hemzsegő étterem, egy sötét ködben úszó, vörös bársonnyal beterített vámpírbár és egy trükkös titkos ninja-kifőzde, ami ott is van meg nincs is, mint maguk a ninják. Ilyen elvetemült helyekre is csak Tokióban lehet beülni.

Érdemes tudni, hogy Japánban az éttermek, bárok és szórakozóhelyek többsége nem az utcaszintről nyílik, hanem sok emeletes épületek 6. 7. vagy még magasabb szintjein kapnak helyet. Így táblájuk és menükártjájuk sokszor egymást "taposva" láthatók az épületek bejáratainál.

Így van ez az első hellyel is, amin megakadt a szemünk. A Vampire Café egy ilyen sokemeletes épület 7. emeletén található, és ha belépünk az ajtaján, beszippant minket Drakula gróf VIP szobája. Egyszeriben egy sötét teremben találjuk magunkat, ahol a koporsókon pislákoló gyertyák adják a hangulatvilágítás nagyrészét, a padlón vércsepp minták, a falakon pedig vörös bársony hömpölyög.

A férfi felszolgálók ropogós szmokingban, a nők pedig francia cselédlány ruhában lejtenek az asztalok között, és olyan vörös koktélokat egyensúlyoznak a tálcáikon, amikben pici, ehető koponyák úszkálnak.

A dekor átgondolt, bár néhány helyen már egy kicsit giccsbe fordul, de a barokk zenével és a gyertyafénnyel egy órára feledteti velünk az alant nyüzsgő nagyváros zaját. És a hely hangulatához öltözve is lehet érkezni!

Fine dining és shuriken

Következő éttermünk esetében a fine dining fogásokat egy ninja kiképző falai közé rejtették. A képeket elnézve az egész vendéglátóhely olyan, mintha egy filmforgatás közepébe csöppentünk volna, ahol bármelyik pillanatban elsuhanhat a fejünk mellett egy dobócsillag.

Na jó, azért nem ilyen durva a helyzet, de a Ninja Akasaka étterem megadja a módját. Szinte egy teljes, Edo korabeli falu épült az étterem köré, kőfalakkal, mini vízeséssel, rizspapír tolóajtókkal, bonsai fákkal és papírlámpásokkal. A feketébe öltözött, csöndes ninja felszolgálókról és szakácsokról nem is beszélve. A papírtekercsen feltüntetett ételek modern japán fogások, de mindegyik egy kis ninja kiegészítéssel érkezik. 

Azt eszed, amit kifogsz

Az étterem neve "ZAUO" ami a japán ülni és hal szavakból tevődött össze. És ez el is magyarázza ennek a japán étteremláncnak a működési elvét. Aki ide betér, annak bizony meg kell dolgoznia a vacsorájáért; ki kell ugyanis fognia a kívánt halat vagy rákot egy hatalmas akváriumból, ami nem csak a szépsége kedvéért fut végig az éttermen. Az akváriumban óriási fa hajók állnak, a vendégek innen próbálkozhatnak a horgászattal.

Ha sikerült a művelet, már csak azt kell eldönteni, hogy grillezve, párolva, sütve vagy nyersen, sashimi változatban szeretnénk elfogyasztani a zsákmányt. Az első étterem nyitása alkalmából egy vicces, inkább külföldieket célzó reklámfilm is készült, fentebb láthatjátok!

Családias, vidéki hangulat a nagyvárosban

Kevesen tudják, hogy Japán kisvárosainak többsége tényleg pici és csak párszáz lakost lát el. Olyan helyek ezek, ahova a turisták nagyon ritkán jutnak el, külföldiek pedig szinte soha. Ezeken a helyeken lassaban folyik az idő, bár van rádió és televízió, de a hangulat valahogy teljesen más. Talán ezekre a helyekre mondhatjuk azt, hogy tipikusan, tradicionálisan japán.

Noumin CaféForrás: ©Hermit09 / Atlas Obscura

Egy ilyen vidéki kisvárosnak a boltocskáját és éttermét csempészte be Tokió Setagaya városrészébe a Farmer's Cafe Project Noumin Café nevű helye. A projekt helyszíneinek célja, hogy az örökké rohanó városi emberek életébe egy kis csöndes nyugalmat hozzanak. Az étterem éppen ezért egy kertesházban kapott helyet, ahol a vendégeknek be kell tartaniuk a japán otthonokra vonatkozó szabályokat. 

Forrás: Farmer's Cafe Project / Facebook.com

A hozzávalók egy része a hátsó kertben terem, és sok más nagyvárosi étteremtől eltérően, itt vegán és vegetariánus fogások is kérhetők. Aki bevállalós, az a földön ülve, tatamival fedett szobában is ülhet, illetve kipróbálhatja a kotatsut, ami egy süllyesztett, letakart asztal, lábmelegítővel.

Neon robotok és androidok étterme

Az egész olyan, mintha fejest ugrottunk volna egy neon színű flipper játékgépbe, vagy egy sci-fi videójátékba, ahol robotok és android lányok lesik minden kívánságunkat, mi pedig világító pálcikákkal bíztathatjuk őket, miközben túlárazott koktélokat iszogatunk. 

A záróparádé táncosai éppen elbúcsúznak a közönségtőlForrás: Kento35 / Shutterstock.com

A híres és hírhedt Kabukicho Robot Restaurant Tokió Kabukicho negyedében található, ami a férfiaknak szánt szórakozóhelyek Mekkája. Tele van neonreklámokkal, és ezer meg egy olyan lehetőséggel, ami pénzért megkapható. A Robot Restaurant viszont mindenkit vonz, nemtől függetlenül, csak elég kíváncsinak kell lenni hozzá. Bent egy vacsorával egybekötött, három órás techno-cabaret előadásra számíthatunk egymásra támadó hatalmas nő robotokkal, melyeket 2-3 hús vér bikinis amazon irányít. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek