Ebben a tokiói étteremben kikapsz, ha telefonozol evés közben

Úgy tűnik, Japánban érdemes szigorúan venni az illemtant az éttermekben. Egy hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy letartóztattak két fiatalt, amiért a vendégek által közösen használt szójaszószos üvegből ittak egy szusiétteremben. A mostani hír sem kevésbé meglepő: egy étteremtulajdonos megtiltotta, hogy a vendégei telefont használjanak evés közben - írja a turizmus.com, a CNN nyomán.

Forrás: Nok Lek Travel Lifestyle/Shutterstock

A japán ramen éttermekben ki nem mondott szabály, hogy gyorsan együk meg az ételünket (már csak azért is, mert a túl sokáig ázó tészta szétázhat a levesben - a szerk.) majd hagyjuk el az üzlethelyiséget, had jöjjenek a helyünkre a többiek. A tokiói Debu-chan levesezőben pedig igen komolyan veszik ezt a szabályt.

Az étterem tulajdonosa, Kota Kai azt tapasztalta, hogy azok a vendégei, akik a telefonjukat nyomkodják, videókat böngésznek rajta, túl sokat várnak a levesek megkóstolásával. Van, hogy több perc is eltelik, mire fogyasztani kezdenek.

Sok helyen ez nem lenne akkora probléma, de a Debu-chan egy olyan regionális rament szolgál fel, amelynek vékony tésztái mindössze egy milliméter vastagok, így nagyon gyorsan nyúlni és ázni kezdenek a forró levesalapban. Pár perc várakozás is rossz ételélményt eredményezhet.

Kai ezért márciusban úgy döntött, hogy megtiltja a vendégeknek, hogy étkezés közben okostelefonokat használjanak, főleg a forgalmas időszakokban.

"Amikor az ülőhelyek megtelnek, és azt látom, hogy az emberek abbahagyják az evést és inkább az okostelefonjukat bámulják, szólok nekik, hogy hagyják abba" - mondja Kai. Hozzáteszi, hogy nem helyezett ki táblákat, amelyek arra kérik az embereket, hogy tegyék el a telefonjukat, ehelyett egyénileg beszél a vendégeivel.

A Debu-chan nem az első hely, ahol előtérbe került az okostelefonok étkezés közbeni használata, Itthon márciusban már negyedszerre rendezték meg a „Mobil Off, Élmény On" hetet öt fővárosi étteremben, ahol azok a családok akik mobilmentesen étkeztek, ingyenes gyerekmenüt kaptak köszönetképpen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek