A legjobb helyek Európában, ahol érdemes élni

Legyen szó az étkezésről és a kultúráról, vagy az alacsonyabb megélhetési költségekről, egy költözés Európa valamelyik nagyvárosába biztosan megváltoztatja az életedet. De vajon hová érdemes még költözni a kontinensen? Íme a legélhetőbb helyek Európában.

2022-ben több mint 75 000 amerikai költözött Európába. Hollandiában például az elmúlt öt évben 15 500-ról 24 000-re nőtt a beköltöző amerikaiak száma, míg Spanyolországba a becslések szerint 34 000 amerikai érkezett ugyanebben az időszakban. Európán belül is egyre többen döntenek úgy, hogy elköltöznek egy másik városba és ott kezdenek teljesen új életet. De lássuk, hogy melyek a legnépszerűbbek! 

Lisszabon, Portugália

Lisszabon az elmúlt néhány évben óriási fejlődésen ment keresztül a turizmusban, idén elnyerte a legolcsóbb európai úti cél címet is. Ezen kívül az országot 2023-ban Európa legjobb nyugdíjas lakóhelyének is választották, köszönhetően a viszonylag alacsony megélhetési költségeinek, és sok fantasztikus strandjának.

Lisszabon idén elnyerte a legolcsóbb európai úti cél címet is - illusztrációForrás: TTstudio/Shutterstock

Lisszabonban az azulejónak nevezett díszes csempék a legjellemzőbb díszítő elemei az épületeknek, amelyek mindig lenyűgözik a más országokból érkezőket. És akkor a gasztronómiát még nem is említettük! A városban számos kisebb, családi vállalkozásként üzemeltetett hely található, amelyek megfizethető, tradicionális ételeket szolgálnak fel a helyieknek.

Bécs, Ausztria

Szomszédos országunk fővárosa Bécs, idén is kiérdemelte a világ legélhetőbb városa címet. Nem csoda, ugyanis kiváló egészségügyi rendszerének, infrastruktúrájának és gazdag kultúrájának köszönhetően került az élre.

Bécs, a legélhetőbb város - illusztrációForrás: V_E/Shutterstock

A városban öt metró- és huszonnyolc villamosvonal, valamint százhuszonkilenc buszjárat és éjszakai buszok gondoskodik fáradhatatlanul az utasok kényelméről, fenntartható módon. A nyilvánosan hozzáférhető ivókutakból pedig bárki megízlelheti a hegyi patakok vizét, emellett rendkívül odafigyelnek a köztisztaságra is. 

Madrid, Spanyolország

Magas biztonsági indexének és élénk kultúrájának köszönhetően Madrid is a legélhetőbb városok listáján szerepel, amely tele van kiváló ételekkel, helyszínekkel és rengeteg éjszakai szórakozási lehetőséggel.

Madrid egy izgalmas város, ahol folyton pezseg az élet - illusztrációForrás: Vinicius Tupinamba/Shutterstock

Európa legmagasabban fekvő fővárosában képtelenség unatkozni, szinte minden sarkon van valami látnivaló vagy múzeum, és ha bármikor megéheznénk, biztosan találunk egy jó ár-érték arányú éttermet vagy tapas bárt, ahol Sangríát is kortyolhatunk.

Ha érdekelnek a további élhető európai városok, akkor olvasd el a teljes cikket a Travel and Leisure oldalán.

Forrás: Travelo, Travel and Leisure

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek