Ezek a legnépszerűbb városok, melyeket érdemes lesz idén télen felkeresni

A TripAdvisor összegyűjtötte a legnépszerűbb úti célokat erre a télre, így Télapó látogatásától a napsütötte üdülőhelyekig bőven van miből válogatni. 

A TripAdvisor főként a fogyasztói felmérésekből és a weboldal viselkedési statisztikáiból állított össze egy listát azokról a desztinációkról, amelyeket érdemes lesz felkeresni ezen a télen.

Korcsolyapálya Amszterdamban a Rijksmuseum előtt.Forrás: Shutterstock/Nui7711

Karácsonyi vásáraival és szép utcáival nem meglepő, hogy mindenki kedvenc hétvégi városlátogatási célpontja, Amszterdam végzett az első helyen. A RAI Amsterdam Kongresszusi Központ december 14-től téli csodaországgá alakul, ahol a látogatókat kültéri és beltéri korcsolyapályák, sífutás, hógolyó csaták, óriáskerék és rengeteg finomság várja. A város több pontján is lesznek karácsonyi vásárok, a haarlemi adventi vásárban pedig éneklő Mikulások emelik az ünnep hangulatát. 

A második helyen a népszerű mexikói üdülőváros, Cancún áll. Homokos tengerpartjának és meleg időjárásának köszönhetően ez a tökéletes úti cél, ha egy kicsit elutaznánk a télből a nyárba. Érdekesség, hogy a 2023-as karácsonyi kiruccanások legkeresettebb úti céljai listáján két másik mexikói üdülőhely, Tulum és Playa del Carmen is szerepel.

A Mikulás városa, Rovaniemi, Lappföldön.Forrás: Smelov/Shutterstock

A listáról természetesen nem hiányozhat a finnországi Rovaniemi, az az a Mikulás otthona sem. Ez az a hely, ahol egy piros ruhába öltözött bácsi egy kandalló mellett figyelmesen végighallgatja a gyerekek kívánságait, és ide érkeznek be a gyerekek postára adott levelei is. Az üdülőfalun halad keresztül például az északi sarkkör is, de van jégből készült étterem és jégbár is, valamint kipróbálhatjuk, hogy milyen kutyaszánon utazni, és meglátogathatjuk a rénszarvasokat is. 

Íme a tíz legfelkapottabb úti cél ezen a télen a TripAdvisor szerint:

  1. Amszterdam, Hollandia
  2. Cancun, Mexikó
  3. Rovaniemi, Lappföld
  4. Playa del Carmen, Mexikó
  5. Punta Cana, Dominikai Köztársaság
  6. Isztambul, Törökország
  7. Párizs, Franciaország
  8. Paphos, Ciprus
  9. Tulum, Mexikó
  10. Antalya, Törökország

Forrás: TimeOut, Travelo, IAmsterdam

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek