Ezek a városok a legnépszerűbbek az egyedül utazó nők körében

Ha nőként egyedül indulnánk útnak, nem árt utána nézni, mennyire biztonságos az adott helyszín. Jó kiindulási alap lehet az is, ha tudjuk, mely városokban fordul meg a legtöbb egyedül utazó nő. Ebben jön segítségünkre az Airbnb, amely a Walksafe nevű, személyi biztonságot értékelő alkalmazással együttműködve egy listát tett közzé azokról a városokról, ahol a legnagyobb valószínűséggel szállnak meg a egyedül utazó nők.

Forrás: Shutterstock/Zigres

Az első helyen a francia főváros, Párizs végzett. A fények városa leginkább a romantikus kiruccanások célpontjaként ismert, de a művészeti galériák és a kisvárosias negyedek rengetege azt jelenti, hogy társaság nélkül is akad bőven felfedeznivaló, írja a Time Out.

A második helyre a toronyépületeiről, az egész évben meleg időjárásról és a mega bevásárlóközpontokról ismert Dubaj került. A városban meglehetősen alacsony a bűnözési ráta, és megbízható a közlekedési infrastruktúra, így egyedül is könnyű lehet elboldogulni itt.

A harmadik helyen Barcelona áll. A katalán kultúra hihetetlenül társaságkedvelő, Barcelona pedig egy olyan város, amely tele van utazókkal és itt élő külföldiekkel, így még az is könnyen előfordulhat, hogy megismerkedünk valakivel. Arra viszont készüljünk, hogy az éttermekben nem feltétlenül látják szívesen az egyedül utazókat – erről itt írtunk bővebben.

Európa összességében jól teljesít a listán, a 10 helyből ötöt szerzett meg.

Íme a legnépszerűbb úti célok az egyedül utazó nők körében az Airbnb és a Walksafe szerint:

1. Párizs
2. Dubai
3. Barcelona
4. Lisszabon
5. Fokváros
6. Sydney
7. Madrid
8. Athén
9. Melbourne
10. Toronto

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek