Ez az apró kanadai város dúskál a jegesmedvék, belugák és a sarki fény jelenlétében

Egy kanadai kisváros olyan csodákat rejt, amelyek külön-külön is megérnek egy utazást. Ott évente átlagosan 300 éjszaka látható az északi fény, és elképesztően színes vadvilág található a környéken. Beluga bálnák, jegesmedvék, tengeri madarak, vadnyulak, szarvasok és megannyi más faj kóborol a környéken.

Forrás: Shutterstock/©2013 David Marx/David Marx

Amikor Churchillben jár valaki, mielőtt átkelne utcán, fontos, hogy alaposan körbe nézzen. Fennáll ugyanis annak a lehetősége, hogy egy jegesmedve kóborol a szubarktikus kisváros útjain, ahol a Föld legnagyobb szárazföldi ragadozói túlsúlyban vannak. Churchill nemcsak a "világ jegesmedvéinek fővárosa", hanem Kanadában a legdélibb hely, ahol ezeket az állatokat vadon is lehet látni.

Forrás: Shutterstock/Aceshot1

Bár ezek a gyönyörű lények jelentik az úti cél legnagyobb vonzerejét, még sok minden van itt. Kezdetnek érdemes felfelé nézni, mivel az északi fény évente átlagosan 300 éjszaka látható Churchillben. És ez még nem minden. A régió ad otthont a világ legnagyobb beluga bálna vándorlásának.

Forrás: Ansgar Walk/Wikipedia

Nem könnyű odajutni, de megéri a fáradozást

A Hudson-öblöben található Churchill Kanada legészakibb tengeri kikötője, amely körülbelül 140 kilométerre található a Manitobát és Nunavutot összekötő határtól. Ebbe a távoli városba, amely csak repülővel vagy vonattal közelíthető meg, nincsenek utak se be, se ki. A Winnipegből Churchillbe tartó járat körülbelül két órát vesz igénybe, a vasúti látogatás pedig 48 órás utazást igényel.

Forrás: Shutterstock//Karenfoleyphotography

Mikor érdemes leginkább odautazni?

A Churchillbe tett látogatás megtervezésekor érdemes először eldönteni, melyik természeti csodát szeretnénk előnyben részesíteni, mivel mindegyikhez tartozik egy különleges évszak. Az ősz (október-november) a legjobb időszak például a jegesmedvék megtekintésére, mivel a macik az évnek ebben az időszakában a Hudson-öböl partján cirkálnak a jégfagyásra számítva.

Forrás: Shutterstock/evaurban

November közepétől a végéig jég és hó telepszik a felszínre, és egy teljesen fehér téli csodaországot teremt. A tél (február-március) a legjobb évszak az északi fény megtekintésére, mivel a hideg, ropogós éjszakákon kevesebb felhő borítja az égboltot. A melegebb nyári szezonban (július-augusztus) pedig lármás belugák ezrei özönlenek a Churchill folyó torkolatához táplálkozni, szaporodni és játszani.
(Forrás: Travel and Leisure)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek