Egyre többen utaznak Törökországba, de nem csak a látnivalók miatt

Antik emlékeinek, csodálatos tájainak és strandjainak köszönhetően Törökország mindig is a népszerűbb úti célok között volt, de az utóbbi időszakban még inkább megugrott a látogatók száma, többek között a virágzó gyógyturizmusa miatt, írja a Time Out.

Isztambul a világ egyetlen olyan városa, ami két kontinensen helyezkedik el.Forrás: Shutterstock/Seqoya

A járvány előtti időszakhoz képest 70 százalékkal nőtt a látogatók száma Törökországban. 2022-ben 44,6 millió ember indult az országba, ebből pedig 1,2 millió orvosi turista volt. A Tourism Economics és a World Travel Market adatai szerint 2023-ban az összes látogató száma meghaladhatja az 50 milliót, és az év első felében már 746 290 gyógyturista érkezett ide.

A török fogorvosi szövetség adatai szerint évente 250 000 külföldi páciens érkezik az országba fogreszelésre, ami az egyik legnépszerűbb kezelés a hajbeültetés mellett. Ezt szorosan követi a lézeres szemkorrekció és a súlycsökkentő műtét.

Bár az orvosi turisták száma meglehetősen magasnak tűnik, szerencsére a számuk még mindig elenyésző azokhoz képest, akik Törökország valódi értékei miatt érkezik. És az országnak van is mit mutatnia: a két órányi repülőútra lévő Isztambulról itt, az Égei-tenger északi partvidékének látnivalóiról pedig itt írtunk bővebben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek