Közvetlen járat indulhat Debrecen és Isztambul között

Debrecen és Isztambul között közlekedő utasszállító járat üzemeltetésére nyújtott be kérelmet egy légitársaság a Közlekedési Hatósághoz - írja az Air Portal.

Törökország, IsztambulForrás: Sadik Yalcin / Shutterstock

Az Építési és Közlekedési Minisztérium alá tartozó Közlekedési Hatóság közleménye arról adott tájékoztatást, hogy a "Magyarország és Törökország közötti kétoldalú légiközlekedési megállapodás alapján fennálló, kihasználatlan légiközlekedési jog iránti kérelem érkezett be a hatósághoz a Debrecen és Isztambul közötti útvonalra, személyszállítási üzemelésre."

A szeptember 22-én kelt tájékoztatás további lényegi részleteket nem tartalmaz a tervezett járatról, illetve azt sem, hogy melyik cég nyújtotta be a kérelmet. Az eljárás a járatnyitás egyik első, előkészítő lépése olyan útvonalak és országok esetén, ahol ezt kétoldalú légiközlekedési megállapodás szabályozza.

Ha ott járunk, feltétlenül kóstoljuk meg a helyiek kedvenc italát, egy pohár török teát vagy kávétForrás: Ben Kerckx/Pixabay

Isztambulban két nagy, utasforgalmat bonyolító repülőtér üzemel, az európai oldalon működik a néhány éve megnyílt óriásreptér (IST), amely a régi Atatürk szerepét átvéve a Turkish Airlines gyűjtő-elosztó központja. A város ázsiai oldalán pedig a döntően fapados forgalmat kiszolgáló Sabiha Gökçen (SAW) található. A kiwi.com adatai szerint Isztambul a második legnépszerűbb úti cél volt idén nyáron a magyarok körében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek