A legbiztonságosabb úti cél egyedül utazó nőknek? Fővárosunk lett a harmadik

Budapest lett a harmadik legbiztonságosabb város az egyedül utazó nők számára egy új kutatás szerint. A WayAway utazási iroda felmérésből kiderült, hogy a nők sokkal inkább átgondolják, hova is utazzanak egyedül, és 24 százalékuk mondott már le utazást mert biztonsági problémák merültek fel.

Forrás: Unsplash.com

Az említett utazási iroda több mint 200 várost vizsgált meg világszerte, hogy kiderüljön melyik az a 30 város, ami a legbiztonságosabbnak mondható, ha egy nő egyedül szeretne utazni, és nincs kedve csoportot verbuválni, vagy nem talál olyan utazótársakat, akik hasonló érdeklődési körűek – írja a TimeOut online magazin.

A lista összeállításához az iroda munkatársai interjúkat készítettek a helyiekkel, több forrásból is megvizsgálták a biztonsági jelentéseket, valamint független biztonsági rangsorokat is átböngésztek. Budapest a 200 vizsgált város közül a harmadik helyen végzett.

A lista élén Izland fővárosa, Reykjavík áll, a második helyet pedig a Puerto Rico-i San Juan szerezte meg. De az első 10-ben ott van Szingapúr, Madrid, a kanadai Toronto városa, Boston, München, Dublin és Berlin is. Ausztria a 16. helyen végzett, az utolsó helyen Las Vegas áll.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek