Ebben a madridi szieszta bárban akár egy órácskára is ledőlhetünk

Kevés spanyolosabb dolog van, mint a délutáni szieszta. Ahogy a déli nap felragyog, a spanyol kisvárosok üzletei lehúzzák a rolókat, hogy az alkalmazottak szunyókáljanak egy kicsit. De a nagyvárosokban a modern üzleti trendek már véget vetettek ennek a szokásnak, így akik itt élnek, kénytelenek végigdolgozni a napot. De Maria Estrella Jorro de Inza megtalálta a módját, hogy visszahozza a sziesztát Madrid üzleti negyedébe, miközben pénzt is keres honfitársai pihenésén.

A Siesta and Go MadridbanForrás: https://siestaandgo.com/

Maria 2017-ben meg is alapította a Siesta and Go-t, Madrid első szieszta bárját Azcában, a város pénzügyi negyedének szívében, ahol olyan cégek működnek, mint a HSBC, a Google és a Deloitte.

A koncepció egyszerű: óradíjért cserébe egy privát hárlószobát bérelhetünk, ahol ellazulhatunk és szundikálhatunk egy kicsit, mielőtt visszamennénk a munkahelyünkre.

Az ötlet Japánból származik. Tokió híres az szundikávézóiról, amelyek helyet és lehetőséget teremtenek egy rövid szunyúkálásra. A japánok szerint a napközbeni rövid alvásnak óriási egészségügyi előnyei vannak, írja az Independent. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek