Megtalálták az eltűnt tengeralattjáró roncsait az Atlanti-óceánban

A hét elején beszámoltunk róla, hogy eltűnt egy tengeralattjáró az Atlanti-óceánon, amellyel turistákat szállítottak a Titanic roncsához. Magyar idő szerint este kilenckor bejelentették, hogy 4 ezer méter mélyen megtalálták a búvárhajó hátsó részét és eddig már öt roncsdarabot azonosítottak – írja a BBC.

Valószínő, hogy felrobbant az OceanGate Expeditions tengeralattjárója, amely a Titanic roncsaihoz indultForrás: Facebook/OceanGate Expeditions/ C_LP_2018/Becky Schott

Az amerikai haditengerészet robbanással összeegyeztethető hangokat észlelt röviddel azután, hogy megszakadt a kapcsolat az OceanGate Titan tengeralattjárójával - közölte a haditengerészet illetékese. Egyelőre még nem tudják, hogy mi okozta a robbanást. A fedélzeten öt ember tartózkodott, amikor vasárnap eltűnt a Titanic roncsához vezető merülés során.

Csütörtökön megérkezett a tengeralattjáró robottal felszerelt Atlante nevű hajó, hogy részt vegyen az eltűnt tengeralattjáró keresésében. A tengeralattjáró elvesztését egy hatalmas kutatási küldetés után erősítették meg.

A hajó fedélzetén volt Hamish Harding brit milliárdos üzletember, Shahzada és Suleman Dawood is, akik Pakisztán egyik leggazdagabb családjából származtak, valamint az OceanGate vezérigazgatója, Stockton Rush, aki szintén a tengeralattjárón halt meg Paul-Henry Nargeolet a francia haditengerészet korábbi búvárával együtt. Az öt utas maradványait nem találták meg - lehet, hogy nem is fogják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek