Homokos szabadstrandot adtak át a manhattani betondzsungel közepén

Van valami hihetetlenül vonzó a városi szabadstrandok gondolatában – egy csöppnyi természeti élmény a betondzsungel közepén. Nem véletlenül kísérleteznek vele egyre több nagyvárosban.

Hudson River ParkForrás: Hudson River Park/Facebook

Koppenhágában már lassan annyi helyen lehet megmártózni a csatornákban, hogy a város kezd uszodává változni, és a párizsiak is úszhatóvá akarják tenni a Szajnát a párizsi Olimpiára. Nekünk pedig nyaranta ott a Római parti szabadstrand. A legújabb hírek New Yorkról szólnak, amelynek a legmozgalmasabb negyedében, Manhattanben alakítottak ki szabadstrandot, számolt be róla a Turizmus.com.

A nyilvános, homokos strand a Hudson River Parkban, a Gansevoort-félszigeten található, a betonoszlopokra épület mesterséges sziget, a Little Island mellett. A partszakaszt 1200 tonna homokkal töltötték fel, és kék napernyőkkel és napozóágyakkal, padokkal és asztalokkal teremtettek strand-hangulatot.

Hudson River ParkForrás: Hudson River Park/Facebook

De azért ez mégsem egy teljes értékű strand, mivel a Hudson folyóban nem lehet fürödni, de kajakozni és csónakázni igen, sőt sportpályák is vannak a néhány hektáros területen. A park nagy népszerűségnek örvend a manhattaniek körében, sokan az ebédidejüket is itt töltik, vagy itt tartják az üzleti megbeszéléseiket.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek