Szerencsésen kimenekítettek egy tengerjáróról vízbe zuhant gyereket

Az olaszországi Salernóban történt a szerencsés kimenetű baleset, amelyben egy 8 éves fiú a tengerjáró hajó törzse és a móló közé esett. Csupán néhány centiméter van a dokk és a monstrum hajótest között, és éppen azon a néhány nagyon veszélyes centiméteren csúszott meg a gyerek és a tengerben kötött ki – írja a salerno.corriere.it.

A gyermek szüleivel és húgával utazott az október 3-án reggel Salerno kikötőjébe érkezett tengerjáró hajón. A fiú először az apja kezét fogva sétált, de aztán a fiú egyedül futott néhány métert, amikor a szülei szeme láttára belecsúszott a vízbe. Az apa azonnal utána ugrott, hogy megmentse a fiát, aki nem tudott semmibe sem kapaszkodni, hogy a felszínen tudja tartani magát.

A gyermek édesanyja sokkos állapotban került, ahogy a mólóról figyelte, mi történik azon a szűk helyen, ahonnan a gyerek sikolya hallatszott.

A sikolyok hallatán gyorsan ott termettek a Humanitas önkéntesei, akik tovább nyugtatták a vízben lévő apát és fiát, majd leeresztettek egy kötelet, amelllyel elsőként a gyereket húzták ki. Közvetlenül ezután az apát egy mentőövvel segítették ki a vízből. Mindkettőjük sértetlenek maradtak, de mindannyian óriási traumán mentek keresztül. 
(Forrás: Borítókép: AFP/usage worldwide/Hauke-Christian Dittrich - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek