Mostantól lebegő terasz, édenkert és spa is lesz néhány tengerjáró hajón

Több, óriáshajókat üzemeltető társaság új szolgáltatásokkal, újdonságokkal és felújított hajókkal várja a luxus környezetre és tengerre vágyó utasokat – olvasható a Turizmus Online cikkében.

A Celebrity Cruises ötcsillagos színvonalú szolgáltatást nyújtó flottájában is felújítások zajlanak. A társaság tavaly bemutatott Edge, illetve Apex nevű hajói jövőre Európában is körutakra indulnak. Az Edge osztályú hajókon az utasok kipróbálhatják a Magic Carpetet, a teniszpálya méretű lebegő teraszt, amely szintenként változva hol a kiszállást segíti, hol pedig exkluzív vacsorák helyszíne lehet. 

Ezen a hajón lebegőteraszon szállhatnak majd ki az utasokForrás: Jjerome78/Wikipedia

Szintén újdonság az Infinite erkély (amely akár a szoba részeként is használható), az eddigi legnagyobb méretű lakosztálytípus, az Iconic Suite, valamint a kétszintes Edge Villa, és az üvegfalakkal körbezárt, háromszintes Eden, ahol a vendégek élő növények közt sétálhatnak. 

A világ legnagyobb hajóit üzemeltető Royal Carribbean felújítási programja keretében négy év alatt 10 óriáshajó frissül fel, és 2021-től a Radiance osztályú hajókon új spát adnak át. Az önmagát Perfect Dayként hirdető Cococay privát sziget (ahol hatalmas vízi csúszda- és kalandpark várja a látogatókat) már elérhető a Royal Carribbean számos hajójával. A következő ilyen megálló pedig majd várhatóan 2022-ban nyílik a Vanuatuhoz tartozó Lelepa szigetén, ahol most jelentették be a környezetvédelmi szempontok maximális betartásával készülő új, karbonsemleges vízi paradicsomot.

Az Azamara Club Cruises három hajója jóval családiasabb, intimebb, „butikhajó" környezetet kínál, ahol a 700 utast 400 főnyi személyzet szolgálja ki. Különlegességük, hogy náluk sokkal inkább a célállomáson van a hangsúly, és sokat éjszakáznak egy-egy városban, így vendégeik jobban megismerhetik a kínálatban szereplő kikötők (szám szerint 273) látványosságait. Jövőre új desztinációként Hawaii, Francia Polinézia, Dél-Afrika, Madagaszkár, Tanzánia és Nyugat-Afrika is felfedezhető lesz, és lehetőség nyílik a három hajót egyetlen, 42 éjszakás, 14 ország 26 kikötőjén átvezető úton összekapcsolni. A „hármasikrek" egyébként jövőre október 3-én találkoznak majd Koperben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek