Újabb turizmusellenes intézkedés Amszterdamban: Most az óceánjárók a célpont

A kannabisz és a piros lámpás negyed miatt érkező turisták elleni kampány, a városközpontban történő füvezés betiltása és a turistabuszok városközpontból történő kitiltása után itt az újabb turizmus visszaszorítására irányuló intézkedés Amszterdamban.

AmszterdamForrás: Shutterstock.com

Az amszterdami városi tanács most a város sétahajó-kikötőjének bezárását szavazta meg, mivel a környezetszennyező óceánjáró hajók nem egyeztethetők össze a város zöld terveivel – írja az MTI, a Dutchnews hírportálra hivatkozva.

Hester van Buren, Amszterdam önkormányzatának pénzügyi vezetője azt nyilatkozta, hogy a lezárásról tudományos kutatások és érdekcsoportokkal folytatott megbeszélések alapján hoznak majd végleges döntést. A város már bevezette a kikötőt használó tengeri sétahajók számának korlátozását, és folyamatban van egy vizsgálat a folyami sétahajók környezetei hatásairól is.

Az önkormányzat számításai szerint idén közel 300 ezer turista tölt majd egy napot Amszterdamban tengeri hajóút keretében, további 500 ezren pedig folyami hajóúton keresztül látogatnak el a városba.
Amszterdam ígéretet tett, hogy évente 20 millió főre korlátozzák a látogatók számát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek