Te foglalnál szobát a világ legfurcsább szálláshelyein?

Gondolkodtál már azon, hogy milyen lehet egy kutya gyomrában, egy repülőgép belsejében vagy a víz alatt aludni? Az innovatív dizájnnal, egyedi koncepciókkal és az eltérő helyszínekkel rendelkező szálláshelyek garantáltan minden álmodat valóra váltják. Mutatjuk a legextrémebbeket! 

1. Dog Bark Park Inn, Cottonwood, Idaho, Egyesült Államok

Ez a hangulatos idahói vendégház egy beagle kutyát megformáló szoborban épült, melyet a helyiek csak "Sweet Willy" néven emlegetnek. Az egyébként állatbarát szálláshelyet a tulajdonosok, Frances Conklin és Dennis Sullivan alkották meg, akik meleg vendégszeretettel fogadják az idelátogatókat. 

A vendégházban a hatalmas franciaágy és a két extra futonágy akár négy fő elszállásolására is alkalmas, a tér pedig tele van dekoratív berendezésekkel és egyedi műalkotásokkal. Az utca túloldalán egy ajándékbolt is található, és a közeli tavon pedig csónakázni és a horgászni is lehet. 

2. Jumbo Stay, Stockholm, Svédország

Itt felszállásra ugyan nem kell készülni, de az egyedülálló élménynek köszönhetően a fellegekben érezhetjük magunkat egy Boeing 747-es, azaz egy Jumbo Jet repülőgép belsejében. A szobák különböző méretűek és elrendezésűek, így akár négy fő is kényelmesen elfér a repülőgépben, ráadásul néhányuk még saját fürdőszobával is rendelkezik.

A luxuslakosztály itt a pilótafülkében került kialakításra, a foglalások tartalmazzák az ingyenes reggelit, valamint egy nagy közös erkélyt a gép egyik szárnyán.

3. Amsterdam the Crane by YAYS, Amszterdam, Hollandia

Ez a városi remekmű igazi luxus kényelmet garantál egy 1957-es kikötői daruban. A két hálószobával, egy nappalival és egy teljesen felszerelt konyhával rendelkező tágas szállás tökéletes az egész család számára.

A modern belső teret a világhírű Edward van Vliet tervezte, és a padlótól a mennyezetig érő ablakokból lenyűgöző kilátás nyílik a városra. A szálláshelytől sétatávolságra számos népszerű üzlet, étterem és múzeum is található.

4. Giraffe Manor, Nairobi, Kenya

A Giraffe Manor egy igazi luxus butikhotel, amely egy 140 hektáros őshonos erdő közepére épült. A területen egy barátságos zsiráfcsorda él, akik rendszeresen bedugják fejüket a szálloda ablakain, csemegét keresve. A szálloda kávézóval, étteremmel és wellness részleggel is rendelkezik, ahol pezsgőfürdő, szauna, gőzfürdő és edzőterem is található.

Itt teljesen elmerülhetünk Kelet-Afrika varázslatában, sőt a Giraffe Manor még szafarikat is szervez, hogy ezzel tegyék felejthetetlenné az itt-tartózkodást.

5. The Muraka, Maldív-szigetek

A The Muraka a világ első víz alatti szállodája, ahol egy nem mindennapi lakosztályban a vendég szó szerint az óceán közepén alhat. Az ívelt akrilkupolának és a padlótól a mennyezetig érő ablakoknak köszönhetően itt folyamatosan áramlik és örvénylik a tengeri élet, ezért úgy érezhetjük magunkat, mintha egy akváriumban lennénk. 

A lakosztály legfelső emeletén további két hálószoba, egy saját, végtelenített medence is kialakításra került, csak úgy, mint a víz alatti étterem. Az árak elég borsosak, de tartalmazzák a saját inast, valamint egy 90 perces spa kényeztetést is. 

6. Icehotel, Jukkasjärvi, Svédország

A világ egyik legrégebbi jéghotele jégbárral, mozival, valamint jégből készült faragott szobrokkal és bútorokkal rendelkezik. A vendégek a -5 Celsius fokos szobákban rénszarvasbőrökkel borított jégágyakon alhatnak, melyekhez termikus hálózsákokat is kapnak.

A jeget minden évben a közeli Torne folyóból hozzák, így a hotel a téli szezon kezdetére mindig új formában, új desing-nal épül fel újra. A vendégek ebben az időszakban kutyaszán túrákon vehetnek részt, vagy a sarki fény nyomába eredhetnek, méghozzá lóháton.

Forrás: Roadaffair, Ázsia NekedTravelo

A borítókép forrása: Facebook/Dog Bark Park Inn Bed & Breakfast

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek