Videó: Oroszlán mászkált egy pakisztáni nagyvárosban

Elszabadult egy oroszlán a dél-pakisztáni Karacsi városának főútján kedden, két órán keresztül pánikot okozva a csúcsforgalomban, míg ismét be tudták fogni – közölte a helyi rendőrség. A felnőtt oroszlánt tulajdonosa szállította a forgalmas kikötővárosban, amikor az kiszabadult. Miután egy ideig az utakon bolyongott, a vadállat egy közeli ház alagsorában húzódott meg.

"Egységeink azonnal a helyszínre siettek. Allahnak hála, biztonságban befogtuk, és senki sincs veszélyben többé" – jelentette ki Muhtjar Szumro vadvédelmi felügyelő az oroszlán befogásának helyszínén. Hozzátette, hogy a nagymacskát a hatóság egyik létesítményébe szállították, ugyanis oroszlánokat tilos lakott területen tartani.

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a történtek hatalmas közlekedési dugót okoztak, mivel a sajtó és a bámészkodók tömege is kivonult, hogy sikerüljön megpillantani az elszökött nagymacskára.

Siráz Nazír rendőrségi vezető közölte, hogy az oroszlán tulajdonosát őrizetbe vették, és büntetőeljárást indítanak ellene.

Pakisztánban nem ritka, hogy tehetős üzletemberek vadállatokat tartanak magánállatkertekben, akiket néha közszemlére is tesznek.

2017-ben Karacsiban őrizetbe vettek egy férfit, aki oroszlánját magával vitte egy éjszakai autózásra, írja az MTI.

(Borítófotó: bhiraj1720/commons.wikimedia.org - illusztráció) 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek