Durva videó: Így szöktek meg az oroszlánok Sydney állatkertjéből

Az ausztrál nagyváros Taronga Állatkertje közzétett egy videót, amelyen jól látható, amint öt oroszlán kimenekült, miután áttörte a kerítést. A négy kölyök és egy felnőtt hím először még csak karmolta a kerítést, majd benyomultak alá, és elindultak a kerítésen kívüli terekre. Az állatkertet azonnal lezárták, a személyzet és a látogatók pedig menedéket kerestek mindaddig, amíg az oroszlánok vissza nem tértek a kifutójukba. Íme, a nem mindennapi felvétel!

A csütörtökön közzétett felvételen az látható, ahogy az oroszlánok a követlen a kerítésen kívül sétálgatnak, miután megszöktek. A Maya nevű oroszlán egy elkerített részen maradt, míg Luzuko, Zuri, Khari, Malika és Ato megtalálták a kiutat, de az állatkert közleménye szerint nyugodtak maradtak, mielőtt megpróbáltak maguktól visszatérni. 

A oroszlánok egy kis kalandra vágytak - illusztrációForrás: gayulo/Pixabay

„Az öt oroszlán higgadtan nézelődött a fő kiállítási tér körzetében, mielőtt aktívan megpróbált visszatalálni a kerítés alá, miközben társuk, Maya és az állattartók hívni kezdték őket" – közölte csütörtökön az állatkert.

Az állatkert tájékoztatása szerint a Malika nevű kölyköt a katasztrófa-elhárítási csapatnak meg kellett nyugtatnia, majd visszaszállították a helyére.Az esettel kapcsolatban folyik még a nyomozás, részletes vizsgálatot végeznek a kerítés meghibásodása miatt és a komplex hálós kerítésrendszert is átnézik.

Ritkán szöknek meg az állatok Tarongában, de a hírek szerint a park dolgozói készen állnak az ilyen eseményekre, kidolgozott tervekkel, érzéstelenítő lövedékekkel és hálókkal.

Ez az eset közel három évvel azután történt, hogy egy csoport pávián szökött meg a sydney-i Royal Prince Alfred kórház közelében lévő kutatóintézetből – írja a The Guardian.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek