Kitört a pánik: Előadás közben szabadultak el a kínai cirkusz oroszlánjai

Kitört a pánik egy kínai cirkuszi előadás közben, amikor két oroszlán kiszabadult a porondra felállított ketrecből, sőt az egyikük még az utcára is kijutott – adta hírül a Sun. (A videón látszik, és a feliratozás is állítja, hogy az oroszlánok idegesek voltak, nem érezték jól magukat a helyzetben, az egész szituáció olyan, mintha állítkínzást néznénk végig - a szerk.)

A megdöbbentő felvételeken jól látszik, hogy a két oroszlán az utcákon kóborol, miközben a rémült bámészkodók igyekeznek megvédeni gyermekeiket. Az eset a kínai Henan tartományban fekvő Lojang tartományban történt, amikor előadás közben a két oroszlánnak sikerült kiszabadulnia egy résen a porondra felállított ketrecből. 

Az egyik oroszlánt sikerült hamar elfogni, mielőtt kijutott volna, de a második pánikot keltett, miközben kisétált a cirkusz parkolójába. Az utcán a járókelők nagyon mgijedtek és menekülni kezdtek a ragadozó elől. A személyzetnek szerencsére sikerült befogni a második oroszlánt is, így senki sem sérült meg. A helyi média szerint a cirkuszt ideiglenesen bezárták és az ügyben vizsgálat indult. 

Nemrég beszámoltunk róla, hogy öt oroszlán szökött meg Sydney állatkertjéből, a szingapúri repülőtéren pedig két oroszlán szabadult ki a ketrecéből és okozott pánikot. Akkor a repülőtér munkatársainak segítséget kellett hívni, és az oroszlánokat kábítólövedékekkel tették ártalmatlanná. 

A nyitókép illusztráció: Shutterstock/Pyrozhenka

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek