Ez most komoly? Oroszlánt keresnek Berlinben

A berlini rendőrség csütörtökre virradóra figyelmeztetést adott ki egy nagy ragadozó, feltehetően egy oroszlán feltűnése miatt, amelyet Berlin déli régiójában láttak. A környéken élőket arra figyelmeztették, hogy ne hagyják el otthonaikat és a háziállataikat is tartsák bent.

A kép csak illusztrációForrás: gayulo/Pixabay

A berlini rendőrség és tűzoltóság csütörtökön a közösségi médiában jelentette be, hogy egy vadállatot, valószínűleg egy oroszlánt láttak éjszaka a városban. A szóvivő elmondta, hogy egyelőre nem tudják, hogyan került a vadállat a lakott területre. Hozzátette, hogy a környéken lévő állatkertek, állatparkok, cirkuszok és menhelyek nem jelentettek eltűnt oroszlánt.

A hatóságokat egy szemtanú figyelmeztette, aki a kocsijának védelméből készített felvételt a bokrok között rejtőző nagymacskáról. Más szemtanúk azt állították, hogy videóra vették, ahogy a nőstény oroszlán levadász és megöl egy vaddisznót.

A rendőrség helikopterekkel is keresi a vadállatot a Berlin déli részén fekvő, húszezer lakosú Kleinmachnow környékén és a szomszédos külvárosi területeken. (A hír július 20-án 8 óra 35 perckor került ki az MTI híroldalára.)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek