Japán legszínesebb városában mintha egy mesében járnánk

Az intenzív, élénk, erőteljes színek szépséggel töltik meg a szemet egy elvarázsoltnak tűnő tó vizétől a legszebb virágokig. Ez nem mese, de a japán Hokkaidó prefektúrában található Bieiben úgy érezhetitek magatokat, mint egy tündérmesében.

A Kék tó és a csillogó vízesés

Biei nagyjából 10 ezer lakosú városa nem is tűnik városnak, inkább falunak, annyi természeti szépség található benne, körülötte. Egy olyan hely, amelyet nagyon szeretnek a turisták, akik megcsodálhatják a sokszínű virágzást, vagy élőben láthatják a híres Blue Pond-ot, azaz Kék-tavat. Ez egy mesterségesen létrehozott tó, amelynek vize rendkívül kék a vízben feloldódott természetes ásványi anyagoknak köszönhetően.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Noriaki Sasaki

A Kék-tó királykék színétől eláll a lélegzetünk, de a vizéből kiemelkedő vörösfenyők és fehér nyírfák látványa még tudja ezt a hatást fokozni. A körülbelül 5 méter mély víz meglehetősen hideg, és ez  teszi lehetővé a növények zavartalan növekedését. A természeti parkkal körülölelt tó nem az idegenforgalom számára készült, véletlenszerűen jött létre, amikor katasztrófa-megelőzési munkákat végeztek a Tokachi vulkánnál. Amikor 1988-ban a Tokachi kitört, a lávafolyás okozta károk megelőzése érdekében egy gátat építettek a közeli folyónál, de a víz áttört, és mélyen befolyt az erdőbe, így jött létre a tó.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Ryohei Moriya

Ezt a területet sokáig nem ismerték, azonban a 2000-es években az arra járó fotósok kezdték egymás között terjeszteni hírt, hogy mennyi csodálatos dolog rejtőzik ott. A 2010-es években ez az információ eljutott a nagyközönséghez is, majd a közösségi oldalaknak köszönhetően az elmúlt években jelentős turisztikai célponttá vált, valamint azért is, mert az egyik tóról készült fotót az Apple egyik háttérképeként használták. Számos japán reklám és TV-műsor háttereként is szolgál a város.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Takuya Matsumoto

A város közelében, a Bieigawa folyón található Shirahige vízesés. A folyó különféle ásványokat tartalmaz, és kolloid keletkezik belőlük. Amikor a vízesésben lezuhannak ezek a szemcsék, állítólag megcsillannak a napfényben, és kék fényt vernek vissza. A látványt egy kis fürdőzéssel is össze lehet kötni, hiszen a vízesés közelében található a Shirogane onsen, ahol a szabadban mártózhatnak meg a látogatók.

Csodás természeti park, színes virágmezők

 A város környéke is megérdemel egy komoly túrát, hiszen egy lenyűgöző természeti park veszi körül, amelynek színei az évszakok változásával festi át a környéket. De nem csak a Kék tó és a vadon látványa csalogatja ide a turistákat. A városba befelé haladva a megművelt dombokon elterülő virágmezőkről is szót kell ejteni.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Ryohei Moriya

A hatalmas, 15 hektáros virágtáblákban május elejétől október elejéig különféle virágok nyílnak. A virágzás csúcsa június végétől augusztus végéig tart. Mezőinek élénk színei több ezer látogatót vonzanak főleg júliusban és augusztusban.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Naoki Haranaka

Ezek a hatalmas kertek a szivárvány minden színében pompáznak, attól függően, hogy éppen milyen virágok nyílnak benne. Májustól a tulipánok és árvácskák virágoznak, júniusban a mák és a csillagfürt, majd júliustól augusztusig a levendula és a körömvirág pompázik. Bárki szabadon sétálhat egyet a kertben, de érdemes egy traktorbusszal is megcsodálni a látnivalókat. A virágmezők megtekintése ugyan ingyenes, azonban kérik, hogy a terület fenntartása érdekében a látogatók 200 JPY adományt ajánljanak fel.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Takuya Matsumoto

Itt, a környéken lehetőség van lovagolni, és egy alpaka farm is található, melynek cuki lakóiért odavannak a látogatók. Még egy érdekesség: 1992 óta tartják a városban a Biei Egészséges Maratont, amely Japán minden tájáról vonzza a futókat.

(Forrás: skdesu.com, siviaggia.it, livejapan.com)




Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek