Ruhákat kölcsönöz az utasoknak a japán légitársaság

A Japan Airlines légitársaság azzal az extrém ötlettel rukkolt elő, hogy ruhákat kölcsönöznének a turistáknak, akik így kevesebb poggyásszal utaznának, ezzel pedig csökkentenék a szén-dioxid-kibocsátásukat és a ruhahulladék mennyiségét - írja a turizmus.com 

A légitársaság az új szolgáltatásával csökkentené a a szén-dioxid-kibocsátástForrás: ashing888/Pixabay

A Simple Flying cikkéből kiderül, hogy a légitársaság összefogott Japán egyik legnagyobb vállalatával, a Sumitomóval, hogy ruhabérlési szolgáltatást kínáljon az országba látogatóknak. A találóan 'Any Wear, Anywhere' elnevezésű szolgáltatást azért találták ki, hogy az utasokat arra ösztönözze, kevesebb ruhát csomagoljanak, ezáltal csökkentve a légitársaság üzemanyag-fogyasztását és az ezzel járó szén-dioxid-kibocsátást. 

Az utasok az Any Wear, Anywhere weboldalon keresztül előre jelezhetik, hogy ruhát bérelnének. 

Ha legalább egy hónappal előre megadják a repülési adatokat, a ruhaméretet, a tartózkodás időtartamát és az évszakot, a ruhákat közvetlenül az utas szálláshelyére küldik, és az országba való megérkezésükre már készen is állnak a viselésre.

A kölcsönzés ára a ruhadarabok számától függően 4000 és 7000 jen (10-17 ezer forint) között mozog. A látogatók akár nyolc ruhát is bérelhetnek, akár két hétre is. Az online foglalási rendszer mellett a Sumitomo a ruhák beszerzését, mosását és szállítását is felügyeli. A szolgáltatás egyelőre csak a Japan Airlines járataival érkező látogatókra korlátozódik, 2024 augusztusáig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek