Delfinek támadtak emberekre egy népszerű japán strandon

Négy úszó megsérült egy közép-japán tengerparton elkövetett delfintámadásban – közölték tisztviselők. Egy hatvanas éveiben járó férfi bordáit törte el, és megharapta a kezét is egy delfin a Fukui prefektúrabeli Mihama városához tartozó Suishohama strandon, néhány méterre a parttól, még vasárnap. Egy másik, negyvenes éveiben járó férfi aznap szintén hasonló incidenst szenvedett el: a karján harapta meg egy delfin a népszerű strandon. A nap folyamán további két embert sebesítettek meg ott az emlősök – írja a BBC.

A fotó illusztrációForrás: Biosphoto via AFP/Gérard Soury / Biosphoto/Gerard Soury

A helyi rendőrség szerint Fukui hat ilyen támadást rögzített idén. Emiatt táblákat helyeztek el, amelyek arra figyelmeztetik az úszókat, hogy ne érintsék meg és még csak ne is közelítsék meg az emlősöket.

Míg a delfinek általában nem agresszívak az emberekkel szemben, az úszókkal szembeni ellenségeskedésük nem ismeretlen.

A tudósok azt sugallják, hogy a vadon élő palackorrú delfinek "hihetetlenül megterhelőnek" találják az emberek melletti úszást, és bizonyítékot találtak arra, hogy ez megzavarhatja viselkedési rutinjaikat.
Az Ír Köztársaságban 2013-ban tíz nap leforgása alatt két nőt megsebesített ugyanaz a delfin, egyikük bordatörést is szenvedett. Egy évvel később öt úszót kellett kimenteni az ír partoknál, amikor egy delfin agresszíven közelített feléjük.

Az emberekkel szembeni ellenségesség mellett a delfinek időnként rendkívül erőszakosan viselkednek más tengeri lényekkel szemben is. A délnyugat-angliai Cornwallban egy palackorrú delfint láttak, amely egy agresszív támadás részeként a levegőbe repített egy másik fajhoz tartozó delfint.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek