Világörökségi parasztházakat hirdetett meg az Airbnb Japánban

A magasan a Japán Alpokban elhelyezkedő, buja növényzettel és havas csúcsokkal körülvett Gokayama Japán egyik legkülönlegesebb kulturális látnivalója. Az UNESCO Világörökség részét képező városnegyed Nanto-ban helyezkedik el, és nem csak a lélegzetelállító természeti adottságairól, hanem jó állapotban megőrződött nádtetős parasztházairól is ismert.

Forrás: Shutterstock/Aranami

Július 17. és 19. között pedig néhány szerencsés az Airbnb-nek köszönhetően meg is szállhat ezekben az épületekben. Az akcióra a kilenc otthont számláló Suganuma falujában kerül sor. Évtizedek óta ez lesz az első alkalom, hogy a falu megnyitotta kapuit az éjszakára érkező vendégek előtt.

A fagerendás, meredek nádtetős házak a több évszázados múltra visszatekintő gassho-zukuri stílusban épültek, a látogatók pedig megtapasztalhatják, milyen is lehetett az élet ezekben az épületekben. De az élmény nem csak az éjszakázást tartalmazza, egy hagyományos teaszertartás, kézműves foglalkozások és élő japán népzene is a program része.

A júliusra meghirdetett akció ingyenes, de sajnos már lejárt a jelentkezési határidő. Azonban a Time Out cikke szerint valószínűleg nem ez volt az utolsó alkalom, hogy a világörökségi helyszín épületeit megnyitják a megszálló vendégek előtt.

Forrás: Shutterstock/Ritsu Miyamoto

Gokayamához körülbelül 40 falu tartozik, és Shirakawa-go-ban is sorakoznak a gassho-zukuri stílusú házak, amelyek együtt alkotják az Unesco Világörökség részét képező helyszínt. De emellett is rengeteg más falu kínál tradicionális stílusú szállást gassho-zukuri parasztházakban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek