Ennek a festői alaszkai településnek a lakói 300 km-t utaznak a legközelebbi boltig

Salina Alsworth és férje, Jared Richardson a világ egyik legtávolabbi falujában, az alaszkai Port Alsworthben élnek, ahol nincsenek utak, szupermarketek, kórházak vagy kocsmák. A 25 éves lány az egész életét ezen a településen töltötte, miután dédszülei odaköltöztek. A lakosság száma a 2020-as népszámláláskor 186 volt, ami a turisztikai szezonban ideiglenesen nagyjából 400-ra növekszik.

Port Alswort festői környezete miatt laskói képtelenek elhagyni a településtForrás: Pi3.124/Wikipedia

A festői területen fekvő Port Alsworth kizárólag repülővel közelíthető meg, így ha ott valakinek egy nagyobb bevásárláshoz, egy laza hétvégi kocsmázáshoz támadna kedve, vagy csak egy komolyabb egészségügyi szolgáltatást venne igénybe, annak bizony a levegőbe kell emelkednie és közel 300 kilométert kénytelen utazni. Szerencsére Salina férje pilóta, és van egy saját gépe.

Salina Alsworth és férje, Jared RichardsonForrás: Salina Alsworth / SWNS/© Salina Alsworth / SWNS/Salina Alsworth / Swns

Salina egyébként a családja által alapított Lake Clark Resortot üzemelteti, amely évente több száz turistát vonz. A korlátozott vásárlási lehetőségek miatt viszont nem egyszerű az ételek elkészítéséhez szükséges alapvető élelmiszerek beszerzése, így pilóta férjével egy kétéltű repülőgéppel rendszeresen utaznak bevásárolni a legközelebb található nagyvárosba, de az is előfordul, hogy hetekig nem lehet felszállni a hó és a köd miatt. Az akadályok ellenére Salina kijelentette, hogy nem terveznek elköltözni Port Alsworthből – írja a mindmegette.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek