A sarki fényben is gyönyörködhetünk ezen az alaszkai vonaton

Mit szólnátok hozzá, ha egy kényelmes vonat meleg kabinjából csodálhatnátok meg a téli Alaszka legszebb hófödte tájait? A több mint 6000 méter magas Denali-hegy csúcsait, és a sarki fényt az esti égbolton? Ugye, milyen jól hangzik?

A sarki fény Alaszkában gyakori jelenségForrás: Sra Joshua Strang/United States Air Force/commons.wikimedia.org

Az alaszkai Aurora Winter Train épp ezt nyújtja azalatt a 12 óra alatt, amíg az Anchorage és Fairbanks közötti 560 kilométeres távot megteszi. Le sem kell feltétlenül szállnunk a vonatról, hogy különleges élményben legyen részünk, a kabinokban ugyanis ételt is felszolgálnak. Az ablakokból vadon élő állatokat is elcsíphetünk, mint például az Alaszkára oly jellemző jávorszarvasokat. Persze ha a 12 óra vonatozás túl sok nekünk egyszerre, le is szállhatunk valamelyik megállóban, bizonyos városokban kipróbáljuk a kutyaszánozást, a hótalpas túrát, vagy a motoros szánozást is.

Alaszka vadregényes tájain visz keresztül ez a vonat - illusztrációForrás: Robson Machado/Pixabay

A vonat jelenleg hétvégente közlekedik, de hamarosan hét közbeni járatokat is indítanak majd, így még több lehetőség lesz rá, hogy a sarki fényt a vonat kényelméből csodálhassák meg az utasok, írja a Travel and Leisure. A járatról ezen a linken találhatsz több információt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek