Jó hír a bécsi reptérről indulóknak: a jövőben könnyebb lesz odajutni

A bécsi repülőtérre irányuló utasforgalom egyharmada a jövőben várhatóan vasúton fog bonyolódni. Alsó-Ausztria keleti és Burgenland északi részéből az eddiginél gyorsabban és egyszerűbben lehet majd a bécsi repülőtérre utazni, miután az Osztrák Államvasutak (ÖBB) kiépíti az összeköttetést az Alsó-Ausztria keleti részén található Bruck an der Leitha és Schwechat között.

A jövőben több vasútvonalon lehet majd eljutni Bécs reptereréreForrás: Vienna Airport

Egy további, Enzersdorf an der Fischa-i regionális pályaudvar megépítésével még több potenciális utas és ingázó profitálhat a bécsi repülőtérhez. Bruck an der Leitha és a repülőtér között mintegy 15 percre, Neusiedl am See és a repülőtér között mintegy 30 percre rövidül a menetidő.

A vasúti kapcsolattal a jövőben sokkal gyorsabban elérhetőek lesznek a repülőtértől délkeletre fekvő úti célok.

A fejlesztésnek nemzetközi jelentősége is van, a bécsi repülőtér és Bruck an der Leitha közötti új szakasz ugyanis a Bécs – bécsi repülőtér – Győr – Budapest – Pozsony határon átnyúló összeköttetés része. A szakasz kiépítésével megteremtődnek a bécsi repülőtér és Budapest, illetve Pozsony közötti gyors, közvetlen összeköttetés feltételei, írja tuzrizmus.com az ÖBB közleményére hivatkozva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek