Melyek a legjobb tengerparti városok? Mutatjuk a Top 10-et!

Ha az ideális lakóhelyet keressük, egy tengerparti városnál nehéz jobbat találni. Mivel város, ezért találunk bőven kulturális látnivalót és programot, de ha egy kis tengerparti lazulásra vágyunk, akkor sem kell messzire utaznunk. Mindezek felett a városi levegőt folyamatosan tisztán tartja a tenger felől érkező szellő. Kell ennél több?

A nyertes a bájos izlandi főváros lettForrás: Marcel Dominic/Pixabay

De vajon melyek a legjobb tengerparti városok? A Fred. Olsen Cruise Lines nevű óceánjárókat üzemeltető társaság ennek ment utána. A világ 117 tengerparti városát vizsgálta meg, majd rangsorolta őket olyan tényezők alapján, mint a kulturális intézmények minősége, az Unesco világörökségi helyszíneinek száma, a Google keresések mennyisége, és a közösségi média hashtagek száma – írja a timeout.com.

Nápolyban rengeteg látnivaló akadForrás: Lajos Móricz/pixabay.com

Az első helyezett pedig nem más, mint Reykjavík lett, köszönhetően a kulturális programok, látnivalók, galériák és múzeumok nagy számának. Második helyen a belgiumi Brugge végzett, amely ugyan 11 kilométerre van a partoktól, de rengeteg csatornájának köszönhetően szinte már tengerparti jellegű. A harmadik helyre Nápoly került, amely, ha számba vesszük látnivalóit – a Vezúvtól kezdve a királyi palotán keresztül a San Carlo színházig – nem nagy meglepetés.

Amszterdamban sétálva szinte minden hídról hasonlóan szép látkép tárul elénkForrás: Shutterstock.com

Íme a teljes 10-es lista

1. Reykjavík, Izland
2. Brugge, Belgium
3. Nápoly, Olaszország
4. Monaco, Monaco
5. Split, Horvátország
6. Herceg Novi, Montenegró
7. Amszterdam, Hollandia
8. Fokváros, Dél-Afrika
9. Dublin, Írország
10. Gibraltár, Gibraltár

Persze van néhány furcsaság ebben a listában, elvégre nem gyakran látni olyan rangsort, ahol Gibraltár megelőzi Barcelonát, Lisszabont vagy Tokiót.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek