Kitalálod melyik lett a világ legnyugodtabb városa?

Egy új rangsor szerint mindannyiunknak az ázsiai-csendes-óceáni térségbe kellene költözni, ugyanis ott találhatók a világ legnyugodtabb városai. Ha csendre és nyugalomra és a természet közelségére vágyunk, ezekben a városokban ezt biztosan megtaláljuk. 

Mindennapi nyüzsgő életünk közepette semmi sem vágyunk jobban, mint egy pihentető nyaralásra. A Travelbag utazási platform most felfedte a világ legnyugodtabb városait – olvasható a TimeOut oldalán.

Az alaszkai Juneau lett az első helyezettForrás: Shutterstock/Scstock

Listájuk első helyezettje az alaszkai Juneau lett. A 100 százalékos levegőminőségi pontszámmal a bájos város lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy újra kapcsolatba kerüljenek a természettel. Akár kenuzhatsz a Mendenhall-tavon, vagy barangolhatsz a 60 sétaút egyikén, egy dolog biztos: az utazás végére te és az anyatermészet közeli barátok lesztek. Juneau-ba eljutni eleve kalandos, hiszen közúti összeköttetése nincs se Alaszka többi részével, se az azzal keleti irányban határos Kanadával. Bár nem szigeten fekszik, gyakorlatilag annak tekinthető, hiszen kizárólag vízi és légi úton lehet megközelíteni.

Wellington botanikus kertje fogaskerekű vasúttal érhető elForrás: Shutterstock/Victor Maschek

A világ második legnyugodtabb városa Új-Zéland gyönyörű fővárosa, Wellington lett. A buja zöld dombjairól, a csodálatos levegőminőségéről, valamint a zaj- és fényszennyezés lenyűgöző hiányáról ismert Wellington a nagyszerű városi pihenés minden előnyével rendelkezik, sok hozzáadott természettel. A várost hegyek, tenger és szép parkok veszik körül, és mindenképpen érdemes ellátogatnod a Botanikus Kertbe, amely egy fogaskerekű vasúttal közelíthető meg. 

Auckland színeiForrás: Shutterstock/Rudy Balasko

Új-Zéland egyértelműen a földi mennyország, mert a lista harmadik helyezettje Auckland lett. Az Északi-szigeten található Auckland 700 sétaúttal, egy kialudt vulkánnal és olyan strandokkal rendelkezik, amelyek túl szépek ahhoz, hogy igazak legyenek. A hatalmas kikötő és felhőkarcolók mellett, parkok, dombokra épült utcák és a város nagy attrakciója a 328 méter magas Sky Tower várja a látogatókat, amelynek tetején akár körbe is sétálhatsz, vagy ha igazán bevállalós vagy, gumikötéllel biztosítva le is ugorhatsz 220 méter magasból.

Íme a világ 10 legnyugodtabb városa:

  1. Juneau, Alaszka
  2. Wellington, Új-Zéland
  3. Auckland, Új-Zéland
  4. Perth, Ausztrália
  5. Melbourne, Ausztrália
  6. Sydney, Ausztrália
  7. Atlanta, Georgia
  8. Phuket, Thaiföld
  9. Dallas, Texas
  10. Vancouver, Kanada

(Forrás: timeout.com, geometodika.hu, utazom.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek